Rossz napszakban használjuk a dezodort - állítja a bőrgyógyász

dezodor, hónalj
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Prostock-studio/Shutterstock. No use without permission. - Prostock-studio
izzadásgátló bőrgyógyász alvás dezodor
Kevésbé fejti ki a hatékonyságát, ha rossz napszakban használjuk a dezodort - állítja a bőrgyógyász, aki azt is elmondta, mikor lenne a legmegfelelőbb.

Dr. Lindsey Zubritsky bőrgyógyász szerint a legtöbben nem megfelelő időpontban és nem megfelelő mennyiségben használják a dezodort. Az orvos a saját TikTok-oldalán magyarázta el a dezodor használatának legjobb módját.

A dezodorokat úgy tervezték, hogy semlegesítsék a szagokat anélkül, hogy befolyásolnák az izzadást, míg az izzadásgátlók gyakran használnak alumínium alapú vegyületeket a verejtékmirigyek blokkolására és az izzadás csökkentésére. 

dezodor, hónalj
Rossz napszakban használjuk a dezodort - állítja a bőrgyógyász

Dr. Zubritsky azt javasolta, hogy az izzadásgátlók hatékonyabbak, ha éjszaka alkalmazzuk, a test természetes lehűlése miatt -  ezt a folyamatot a melatonin fokozott termelése vezérli.

A melatonin egy természetes hormon, amelyet főként a tobozmirigy termel, és az alvás-ébrenlét ciklusunk szabályoz, ami azt jelenti, hogy a fény befolyásolja. A tobozmirigybocsátja ki a legtöbb melatonint, ha sötét van, és csökkenti a melatonintermelést, ha fénynek van kitéve. A dezodor vagy izzadásgátló éjszakai felvitele a melatoninszint emelkedésével párhuzamosan fokozhatja a verejték és a verejtékmirigyek szabályozását - írja az Express. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.