Megvan az oka annak, hogy a Z generáció gyorsabban öregszik: elég ironikus

Forrás: Shutterstock -
kinézet műtét kor töltőanyag z generáció
A Z generáció egyes tagjai idősebbeknek néznek ki a koruknál, ennek pedig meglehetősen ironikus oka van a szakértő szerint. 

A Z generáció - az 1997 és 2012 között születettek - gyorsabban öregszenek, de legalábbis idősebbeknek néznek ki a koruknál. Persze nem igaz ez a korosztály minden képviselőjére, de meglehetősen sokakara. Ironikus módon éppen azokra, akik sokat megtesznek azért, hogy jól nézzenek ki. Ezt állítja egy orvosi kozmetikával foglalkozó doktor, és azt is elmondta, mi ennek az oka.

Ez a fiatalabb generáció jobban érdeklődik a műtétek és az injekciók iránt. Az orvos szerint azonban azáltal, hogy ilyen fiatalon - egyesek már 18 éves korukban - elkezdik a műtéteket, végül sokkal idősebbnek tűnnek.

A Z generáció egyes tagjai idősebbeknek néznek ki a koruknál Forrás: Shutterstock

Dr. Ross Perry, a Cosmedics Bőrklinikák orvosigazgatója szerint az injekciós kezelésnek észrevehető hatása van, különösen, ha 26 éves kora előtt végezteti el valaki.

Elmagyarázta, hogy a Z generáció olyan eljárásokat részesít előnyben, mint a töltőanyagok és a botox.

Annak pedig, hogy a fiatalok nyomást éreznek arra vonatkozóan, hogy egy bizonyos módon nézzenek ki, Dr. Perry szerint a közösségi média lehet az egyik oka. "Nem ritka, hogy 18 éveseket látunk ajakfeltöltéssel" - mondta Dr. Perry. "A 20 évesek botoxoltatnak és töltetnek, félig tartós sminket is csináltatnak szemöldök- és ajkaktetoválás formájában'.

Hozzátette, hogy ezek "kombinációjával idősebbnek tűnhetnek és valójában, ha egyszer elindulnak ezen az úton, nagyon nehéz visszatérni a teljesen természetes kinézethez, különösen, amikor a közösségi médiában megerősítéseket kap" - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.