Íme, a legideálisabb reggeli, ha gyorsan szeretnél fogyni

tojás
Shutterstock -
diéta tojás fogyás életmódváltás kalória
Bár a gyors fogyás soha nem célszerű, ha azonban nagyon fontos, hogy pár hét múlva beleférjünk az alkalmi ruhánkba és csupán 2-3 kiló feleslegünk van, egy rövid ideig drasztikusabb módszert is bevethetünk. Persze, csak akkor, ha utána megkeressük az egészséges módját a súlytartásnak vagy a lassabb tempójú súlyvesztésnek.

Dr. Michael Mosley évek óta folyamatosan ad radikális diétás tanácsokat fogyni vágyóknak, amelyektől a legtöbbünk haja égnek áll. Volt, hogy a napi 800 kalóriás étrendre buzdította követőit, amelyet patkánykísérletekkel magyarázott. Azt természetesen hozzátette, hogy nem élethosszig tartó diétáról van szó, csupán 3-4, nagyon maximum 10-12 hétről, amikor is megindul a súlyvesztés szakasza, ezt követően vissza lehet térni egy egészséges, de magasabb kalóriatartalmú táplálkozáshoz. 

„Egy észak-angliai tanulmány szerint akik 12 hétig napi 800 kalóriát fogyasztottak, átlagosan 14 kilót fogytak” - nyilatkozta, és ezzel sok követőre is talált, ám az egészségtudatos diétázók azért inkább magasabb kalóriatartalmú és változatos étrendre esküsznek, bevállalva a lassúbb súlyvesztést is. 

Mosley szerint mindenesetre a legjobb reggeli ahhoz, hogy minimalizálni tudjuk a napi bevitt kalóriát, az a tojás, ami fehérje és zsírtartalma okán hamar eltelít bennünket.  „Lehet enni spárgával, de bármilyen zöldséggel, bármilyen formában kiváló. Jó a főtt tojás, de kiváló a rántotta vagy a tükörtojás is. Nagyon fontos, hogy aki alacsony kalóratartalmú diétát folytat, sok folyadékot is fogyasszon, nehogy kiszáradjon” - idézi Mosleyt az Express

tojás, főtt tojás
A dietetikusok hetente 3-7 tojás fogyasztását ajánlják.
Forrás: Shutterstock

A tojás egyébként a diétázóknak régi titkos fegyvere. Egy, a Surrey Egyetemen végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik csökkentett kalóriájú étrendjük részeként naponta két tojást is elfogyasztottak, fogytak, miközben a koleszterinszintjük egyáltalán nem emelkedett meg. 

A dietetikusok hetente 3-7 tojás fogyasztását ajánlják, ami azt jelenti, hogy heti 3-4 alkalommal ideális reggelire elfogyasztani két tojást. 

A reggeli tojásfogyasztásnak nem csak Mosley szerint van sok előnye van, kutatások szerint ugyanis ha reggel tojást eszünk, a nap folyamán kisebb a valószínűsége annak, hogy nassolni támad kedvünk.

 A tojás így az egészséges étkezés alappillére, ami üde színfolt lehet a reggeli zabvariációk között.

Fontos azonban tudni, hogy bármilyen diétát is választunk, az csak gyors és átmeneti megoldást hozhat: amire szükségünk lehet, az az életmódváltás. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.