3 egyszerű változtatással tovább élhetsz

középkorú, idősödő nők
Shutterstock/oneinchpunch -
hosszú élet böjt hosszú élet titka egészség sport
A szakember szerint sosincs késő ahhoz, hogy elkezdjük az egészségesebb életet.

Dr. Anthony Youn, a Younger for Life című könyv szerzője a közösségi oldalán is hangsúlyozta, melyik az a három életmódbeli változás, amellyel nem csak az egészséged javulhat, de az életedet is meghosszabbítja. 

1. Hagyd pihenni a gyomrodat!

Nem meglepő, hogy az orvos első tanácsa a diétával kapcsolatos. Dr. Youn azonban a bizonyos ételek elhagyása helyett a böjtöt, nevezetesen az időszakos böjtöt javasolja. Úgy véli, legalább 12, de még inkább 16 órát pihentessük a szervezetünket, hogy elinduljon az autofágia folyamata, amikor is a sérült sejtek "meggyógyítják" magukat. 

Manapság egyre nagyobb divat az időszakos böjtölés, amikor az evés és a koplalás váltakozik mindennap. De van-e tudományos igazság a böjtölés mögött? Nos, a téma a mai napig megosztó, erről itt írtunk. 

2. Végezz erősítő edzést!

Az egészséges táplálkozás és a testmozgás kétségtelenül az egészséges élet sarokkövei: Dr. Younnak is a második tanácsa a sport. Az orvos azonban azt javasolja, hogy ne csak kardiót, hanem erősítő edzéseket is végezzünk. Ezt a tanácsot a British Medical Journalban megjelent tanulmány is alátámasztja. Egy kutatócsoport megállapította, hogy a heti egyszer vagy kétszer végzett súlyemelés aerob gyakorlatokkal párosítva legalább 41 százalékkal csökkentheti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát - írja az Express

Kettlebell
Ne csak kardiózz, erősíts is!
Forrás: Shutterstock

3. Javíts az alvásodon!

Az étrend és sport mellett, ami nagyon fontos, az a jó alvás. Dr. Youn azt javasolta, hogy legyen teljesen sötét a hálószobában és semmiképp se legyen 20 foknál melegebb. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.