3 kg mínusz 1 hét alatt - itt a zellerdiéta!

Forrás: Shutterstock -
fogyás diéta zellerszár zeller kilogramm
Egyetlen hét alatt három kilót fogyni nem könnyű, de ha olyasmit eszünk, ami nem csak egészséges, hanem finom is, akkor nem lehetetlen.

A zellerszár tele van ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, elektrolitokkal és rostokkal. Ráadásul bőven tartalmaz A-, C-, K- és B-vitamint is. Javítja az emésztőrendszer működését, így hamarabb megszabadulunk a szervezetünket terhelő anyagoktól. 

Bár a nyers, reszelt zellergumó is kiváló salátaalap, a diétánkhoz most a zellerszárra lesz szükségünk. Azért kell nyersen enni, mert így hasznosulnak a legjobban a benne található vitaminok. A zellerszár reggelente a leghatásosabb, mert így egész napra felpörgeti az anyagcserét. 

Ha fogyókúra részeként isszuk, ne spóroljunk vele, igyunk meg egy pohárral minden étkezés előtt. De csak óvatosan, hiszen a zeller vízhajtó. Három nap után tartani kell egy hét szünetet - figyelmeztet a Ripost

A zellerlé receptje 

4-5 db zellerszár

2 csokor petrezselyemzöld

1 db citrom

1 liter mentes ásványvíz

Elkészítés

Aprítsd fel a hozzávalókat, öntsd hozzá a víz felét, és mehet a turmixba.  Ha már pépes, mehet hozzá a víz másik fele is. Már csak jól össze kell keverni, és ihatod is. Már az első három nap után beindul a fogyás. 

Az utóbbi években egyre többen fedezik fel a zellert, illetve a zellerlevet, mint a szépség és egészség legújabb zálogát. De vajon mitől lett a zeller ilyen közkedvelt mostanában? Íme, 7 nyomós ok, amely valóban azt erősíti, hogy érdemes zellert fogyasztanunk!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.