Katalin hercegnének le kell mondani azokról, amiket a legjobban szeret: gyökeres változtatásra van szükség

Katalin hercegné
Northfoto - PA
életmód katalin hercegné mozgás
Katalin hercegnének a felépülése során fontos változtatnia az életmódján, ezzel támogatva a szervezetét. Át kell alakítania a táplálkozási szokásait, ráadásul a megszokott mozgásformáit is el kell hagynia.

Katalin hercegné március végén jelentette be, hogy a tervezett műtétje során rákot találtak a szervezetében, és megelőző kemoterápiás kezelésen kell részt vennie. Az ilyen kezelést általában akkor alkalmazzák, amikor a vizsgálatok nem mutatják, hogy a rák máshová átterjedt volna. Célja, hogy felszámolja a megmaradt rákos sejteket, amelyek keringenek a véráramban, és megelőzze, hogy átterjednek más szervekre, például a csontvelőre, a májra és a tüdőre. Bár ez a kezelés a rejtett rákos sejteket célozza meg, gyakran jár mellékhatásokkal, például hajhullással, alacsony fehérvérsejtszámmal, fertőzésekkel szembeni immunitás csökkenésével és bélgyulladással. 

Ez azt is jelenti, hogy Katalinnak gyökeresen át kell alakítania az életmódját.

A rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, antioxidánst és egészséges telítetlen zsírokat, például omega 3-at tartalmazó egészséges, kiegyensúlyozott étrend rendkívül fontos, ezekkel tudja támogatni a szerezetének felépülésést. Létfontosságú pedig minden olyan étel elhagyása, amely gyulladást okoz, mivel a hosszan tartó gyulladás károsíthatja az egészséges sejteket és szöveteket, és gyengítheti az amúgy is gyenge immunrendszert. Ez az állati zsírok és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának csökkentését jelenti, valamint érdemes kerülnie a cukrot, az alkoholt, a búzát, a tejtermékeket és a glutént.

Felépülése alatt könnyed testmozgást is ajánlatos végeznie, az edzés ugyanis segíthet a fáradtság leküzdésében és fokozhatja az erőnlétet, amire nagy szüksége van a kemoterápiás kezelések alatt. 

Katalin hercegnének azonban változtatnia kell azon, hogy mit sportol, vagyis az általa nagyon szeretett futás és a teniszezés helyett meglehet, hogy más mozgásformákat kell választania, például a jógát vagy a pilatest.

 A lazább gyakorlatok nem terhelik túl a szervezetet, de segítenek abban, hogy aktív maradjon, így a sport mentális és fizikai előnyei még mindig kiélvezhetők. Ezek a kisebb életmódbeli változtatások segíthetnek a walesi hercegnének ebben a nehéz időszakban.

Természetesen a gyógyulás alatt az is nagyon fontos, hogy a családja mellette legyen. Mint nemrég kiderült, Katalin nem a férjéhez fordul a nehezebb időszakaiban; egy másik férfi támogatja


 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.