Katalin hercegné bejelentette, hogy rákos: megkezdte a kemoterápiát

Katalin hercegné
AFP/2023 Anadolu Agency/Kate Green -
lesújtó hír betegség diagnózis katalin hercegné rák
Hatalmas sokként érte Katalin hercegnét és az egész családját, amikor kiderült, hogy rákkal küzd. Azóta megkapta a megelőző kemoterápiás kezelést, és várja, hogy mielőbb visszatérhessen feladataihoz.

Katalin hercegné ígéretéhez híven saját maga számolt be egészségi állapotáról: videóban közölte, hogy rákot diganosztizáltak nála. A hercegné komoly megpróbáltatásokon ment át az elmúlt hetekben, és már a megelőző kezeléseket is megkezdte. Elárulta, a tervezett hasi műtétkor még nem tudták, hogy komolyabb a baj, csak a műtét utáni vizsgálatok mutatták ki a betegséget.

"Az orvosi csapatom ezért azt javasolta, hogy vegyek részt egy megelőző kemoterápiás kezelésen. Jelenleg ennek a kezdeti szakaszában vagyok" - mondta videójában a hercegné. Azt, hogy milyen típusú rákot diagnosztizálta nála, egyelőre nem közölték, ahogy Károly esetében sem

"Természetesen ez hatalmas sokként ért minket"

 - mondta Katalin hozzátéve, mindent megtettek azért, hogy privát módon kezeljék a kialakult helyzetet a családjuk, főként a gyerekeik érdekében. "Időbe telt, hogy mindent elmagyarázzunk Györgynek, Saroltának és Lajosnak a számukra megfelelő módon, és hogy megnyugtassuk őket, hogy minden rendben lesz" - tette hozzá a hercegné, aki mindenkit biztosított arról, hogy jól van, és napról napra erősebb lesz. Megköszönte azt a rengeteg támogató üzenetet, amit az emberektől és a családjától kapott. 

"Az, hogy Vilmos mellettem van, szintén nagy vigaszt és megnyugvást jelent. Csakúgy, mint az a szeretet, támogatás és kedvesség, amit oly sokan mutattatok. Ez mindkettőnknek nagyon sokat jelent."

Természetesen Katalin kifejezte együttérzését a rákos megbetegedésben küzdők felé, és kérte őket, ne adják fel a reményt, mert nincsenek egyedül. A Buckingham-palota szóvivője szerint a király nagyon büszke Katalinra, amiért ilyen bátran beszélt állapotáról, Harry herceg és Meghan pedig egy üzenetet küldött a hercegnének, amelyben azt írták: "Egészséget és gyógyulást kívánunk Katalinnak és a családnak, és reméljük, hogy ezt békében tehetik meg".


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.