Viszlát, betegség! Csalogasd be az egészséget Feng Shui tárgyakkal

Forrás: Shutterstock -
lakberendezés egészség megőrzés Sárkány éve feng shui
Éljünk a Sárkány évében is egészségesen! Szilvásy Judit Feng Shui tanácsadó-oktatót kérdeztük, mivel űzhetjük el a betegséget, teret adva az egészségnek.

Íme Szilvásy Judit Feng Shui tanácsadó-oktató Feng Shui tippjei az egészséges élethez:

feng shui
A Feng Shui szabályai pontos számításokon alapulnak
Forrás: Thikstock
  • A kékben van az erő

A betegségek csillapítására a kék Buddha szimbólumát használhatjuk. A bal kezében gyógyító nektárral teli tálat, míg a jobb kezében egy aruna ágat tart, ami minden betegség ellenszere. Helyezzük el otthonunk keleti részén, például egy polcon vagy szekrényen, de ne tegyük le a földre. 

  • Jobb ezt megelőzni!

A Wu Lou egy speciális formájú lopótök, amiben orvoslásra használt fűszereket tároltak, emiatt lett ez az egyik leghathatósabb egészség-szimbólum. Emellett jelképe a hosszú életnek is, mivel a lopótök, miután kiszárad, rendkívül tartóssá és erőssé válik. Ha betegek vagyunk, helyezzük az ágy mellé, így magába gyűjti a betegség negatív energiáit, elősegítve ezzel a gyógyulásunkat.

  • Őrizzük a lángját

A Buddha alakú zöld gyertyát akkor gyújtsuk meg, ha rokonunknak, barátunknak gyógyító energiára van szüksége. Tegyük a fényképét a gyertya mellé úgy, hogy a tekintete a Buddhára nézzen. A Zöld Buddha a gyertya égésével küld mentális és fizikai gyógyító energiát a rászoruló szerettünk felé. Égessük végig a gyertyát, és őrizzük a lángját!

  • Ormányából nyeri erejét

Az ormányát felfelé tartó elefánt a hosszú élet szimbóluma. Egy legenda szerint az elefánt hátán egy drágakőből készült kívánságtartót hord, így ha rátesszük kívánságainkat, akkor azok valóra válnak. Tegyük a hátára a kis cetlire írt kívánságainkat a jó egészségért.

  • Megússzuk baleset nélkül

Az otthonunk keleti területére elhelyezett teknős az egészség és a hosszú élet szimbóluma. Tehetjük polcra, vagy akár a földre is, de ne helyezzük a mosdóba, fürdőbe, vagy tűzhely közelébe. Fontos, hogy a főbejárat felé nézzen, így még a sikeres, balesetmentes utazásokat is segíti.

  • Se eleje, se vége

A végtelen csomó a véget nem érő jó szerencse szimbóluma. Ha az egészséget szeretnénk aktiválni életünkben, helyezzük el otthonunk keleti részére, de hordhatjuk pénztárcánkban az aprópénzek között, vagy viselhetjük nyakba akasztva medálként.

Feng Shui
A Feng Shuiban minden tárgynak szerepe van Forrás: Forrás: Shutterstock/ 2020 ju_see
  • Minden, ami kakas

A Kakas a 2024-es Sárkány évének védőállata. A sárkány egyes embereknek kellemetlenségeket okozhat, ezért legyen nálunk vagy lakásunkban mindig valami, ami a kakast szimbolizálja, ez megóv majd a váratlan rossz eseményektől és betegségektől. Tehetjük asztalunkra, hálószobánkba, vagy olyan helyre, ahol sokat tartózkodunk.

  • A nap erejével

A féldrágaköveknek gyógyító ereje is van. Válasszunk ki egy betegségünkre gyógyhatással bíró követ, és hordjuk magunknál, vegyük többször a kezünkbe, vagy használjuk ékszerként. Időnként mossuk meg, majd tegyük ki a napfényre száradni, így összegyűjtik a Nap energiát, és ezt továbbítják viselőjük felé.

  • Füstöljük ki a betegséget!

A füstölőnek tisztító ereje van, vagyis minden negatív energiától megtisztítja a teret, ezáltal helyet adva a pozitív energiáknak. Betegség után használjunk zsályát füstölőként, hogy spirituális tisztítást hozzunk az életünkbe - írja a Fanny magazin. 

Az alábbi videón a konyha Feng Shui kialakításáról láthatsz tippeket:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.