Nyári diéta: Ez az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz

Intermittent,Fasting,Concept,, időszakos böjt
Shutterstock/Copyright (c) 2021 grandbrothers/Shutterstock. No use without permission. - grandbrothers
Tudatos Diéta hibák nyár egészség
Ezek a nyári diéta bakik nemcsak akadályozhatják az egészséges táplálkozást és a fogyást, de akár káros hatással is lehetnek az általános jólétre és hangulatra is. Melyek ezek? Íme az 5 legnagyobb hiba!

Ahogy beköszönt a nyár, sokan elkezdenek foglalkozni az alakjukkal és az egészségükkel. Az emberek gyakran elkezdik keresni a legjobb fogyókúrás módszereket, annak reményében, hogy gyorsan lefogyhatnak majd. Azonban könnyű beleesni bizonyos hibákba, amelyek visszavethetik a kitűzött célokat. Melyek ezek? Lássuk! 

Íme az 5 legnagyobb hiba, amit a nyári diéta során elkövethetsz
Íme az 5 legnagyobb hiba, amit a nyári diéta során elkövethetsz
Forrás: Shutterstock

5 hiba, amit biztosan te is elkövetsz a nyári diéta során

Fogyókúrás csodaszerekbe vetett túlzott hit

 A nyár közeledtével sokan hajlamosak keresni a strandszezon előtti gyors megoldásokat, és könnyen bedőlhetnek a divatos "csodaszereknek". Ezek a termékek vagy módszerek azonban gyakran csak rövid távú eredményeket hoznak, hosszabb időre azonban nem fenntarthatók, nem beszélve az egészségügyi káros hatásaikról. Fontos, hogy a kiegészítő termékek lehetnek diéta és sportolás melletti plusz eszközök, de nem szolgálhatnak a diéta alapjaként.

Kalóriamegvonás és éhezés

 Sokan úgy gondolják, hogy a gyors fogyás érdekében csökkenteniük kell az étkezéseiket, és éhezniük kell magukat. Ez azonban nem csak kimerültséghez, és alultápláltsághoz vezethet, de lassíthatja az anyagcserét is, ami nehezebbé teszi a fogyást. Ráadásul aki testképzavarral küzd, biztosan nem fog bikinire vetkőzni ezen a nyáron. 

A túlzott diéta akár testképzavarhoz, és különböző egészségügyi problémákhoz is vezethet, ezért óvakodj a szélsőségektől!
A túlzott diéta akár testképzavarhoz, és különböző egészségügyi problémákhoz is vezethet, ezért óvakodj a szélsőségektől!
Forrás: Shutterstock

Az alkohol fogyaszt?

A nyári bulik és a társasági események gyakran járnak alkoholfogyasztással, ami magas kalóriatartalmú lehet. Sokan úgy vélik, hogy az alkoholos italok eltelítik a gyomrot, így egyszerűbb meginni az esti órákban egy sört, minthogy egészséges ételalternatívát vigyünk be a szervezetbe. Ez egy hatalmas tévhit, ugyanis az alkohol a túlzott cukor-és kalóriatartalma miatt gátolja a zsírégetést is, ami hátráltathatja a diétás eredmények elérését. 

Szigorú étrendi korlátozások - mindig saláta és csirke?

Az étrendi korlátozások túlzottan szigorú betartása gyakran frusztrációhoz, idegességhez, ezáltal falásrohamokhoz, és túlevéshez vezethetnek. Fontos, hogy az étkezés élvezetét ne szorítsuk háttérbe, hiszen nem élhetünk napi 800-1000 kalórián még nyáron sem, illetve csak olyan ételeket együnk, amiket valóban kedvelünk. 

Elhanyagolt folyadékbevitel

A nyári hőségben könnyű kiszáradni, különösen akkor, ha sok időt töltünk a szabadban vagy sportolunk. A megfelelő hidratáltság fenntartása elengedhetetlen az egészségünk és a diéta sikeressége szempontjából, éppen ezért a napi minimum 3 liter folyadék kötelező mindenki számára!

Ha pedig kíváncsiak vagytok még plusz hibákra, amiket általában mindenki elkövet, ha diétázni kezd, nézzétek meg az alábbi videót:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.