Bódi Margó receptjei: Töltött fasírt zöldséges rizzsel

fasírt recept Bódi Margó étel sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyen elkészíthető, de laktató ételt szeretnél készíteni a hétvégén? Vegyél egy kis darált húst, 10 főtt tojást, és készíts főfogást belőle. A töltött fasírt finom, és zöldséges rizzsel tálalva bőséges egytálétel annak, aki szereti. Most eláruljuk, hogyan készíti Bódi Margó. Desszertként Bódi kedvenc csokis diósát ajánljuk hozzá.

Hozzávalók:

1 kg darált hús
10 tojás
bors, vegeta, só
kevés fokhagymakrém
kevés hagymakrém
3-4 csokor petrezselyem
1 zsemle
1 dl olaj

Elkészítés:

2 tojássárgáját, a fokhagymakrémet, a hagymakrémet, a petrezselymet és a fűszereket összedolgozom a hússal. A zsemlét beáztatom vízbe, majd hozzáadom az elkészült masszához.

A megmaradt tojásokból hetet keményre főzök, különválasztom a fehérjét a sárgájától, a fehérjét apró darabokra vágom, és belegyúrom a töltelékbe. A sárgáját villával megtöröm.

Kiolajozok egy őzgerincformát, beleteszem a töltelék felét, eldolgozom egyenletesen, majd a tojássárgáját a közepébe helyezem, hogy hosszú csíkot alkosson. A massza másik felével, kissé olajos kézzel szépen betakarom, majd elsimítom.

A megmaradt egy tojást villával jól felverem, és bekenem vele a tölteléket.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezem, fóliával betakarom, amit negyed óra múlva leszedek róla és hagyom, hogy szép aranybarnára süljön.

Zöldséges rizzsel tálalom.

Tippünk: Töltsd fel kedvenc receptedet te is!



Bódi kedvenc csokis diósa

Hozzávalók:

1 kg rétesliszt
7 tojás
7 evőkanál kristálycukor
1 csomag szalalkáli
7 evőkanál olvasztott sertészsír
3 tábla étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
1 kg darált dió
1 evőkanál szerencsi kakaópor
1 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 citrom lereszelt héja

Elkészítés:

A tésztát előző nap este készítem el:

A hét tojást, hét evőkanál kristálycukorral, fakanállal addig kavarom, amíg a cukor el nem olvad. Beleteszem a szalalkálit, majd annyi lisztet adagolok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Közben a zsírt felolvasztom, és azt is belekeverem a tésztába. Letakarom, másnap reggel három részre osztom, és lisztezett deszkán kinyújtom.

A tepsibe sütőpapírt helyezek, kikenem zsírral, 180 fokos előmelegített sütőben a három tésztalapot külön-külön kisütöm.
Mikor megsültek a lapok, kettőt félreteszek, a harmadikat benne hagyom a tepsiben.

Elkészítem a tölteléket:

Egy tálban összekeverem a citrom lereszelt héját, a diót, a kakaóport, a vaníliás cukrot, két kanál porcukrot és félreteszem a tölteléket.

A deci tejben felolvasztom a csokoládékat, hogy hígabb legyen a megszokottnál.

A tepsiben maradt első tésztalapot meglocsolom a csokival, rászórok egy réteg diós tölteléket, majd újra meglocsolom csokival.

Ráteszem a következő tésztalapot, és ugyanígy járok el. A harmadik lapot is rárakom, majd néhány percre visszarakom a sütőbe, hogy összesüljön a dió a csokival.

Mikor kiveszem, a megmaradt csokival a sütemény tetejét leöntöm, és hagyom kihűlni.


Tippünk: Töltsd fel kedvenc receptedet te is!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.