Zöldség timbale


Zöldség timbale  | 
![Forrás: [origo] Forrás: [origo]](https://cdn.life.hu/2024/02/6SEd7UBHefMfQXlfm7M6HIsRpGy7O7PM3hcQ5NV2Ex4/fit/600/400/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlkMWRkNGEyMjNkYTRhZWRhM2IyMjYxZDFjNzdmZWEz.jpg)
Hozzávalók:  | 
- 2-3 darab cukkini, vékonyra szelve
- 2 darab padlizsán, vékonyra szelve
- 2-3 paradicsom, vékonyra szelve
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 3 evőkanál reszelt ementáli sajt
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:  | 
Az Origo Borbár ajánlata: Simonsig Sauvignon Blanc Semillon 2007  | 
A padlizsán, a cukkini és egyébként a zöldségek javarésze - talán a cékla az egyetlen kivétel - egyértelműen fehér bort kíván. Ezúttal is egy fehérre esett a választásunk, méghozzá a grillezett étel mellé kerestünk egy olyan társítást, melyben felsejlik a kakukkfű, harmonizál a sajt krémességével és a pirított zöldségek édességével. Ugyanakkor száraz bor lesz a választás, talán egy enyhe játékos édességgel benne. A dél-afrikai Simonsig pincészet sauvignon blanc és semillon házasításából készült itala ízében trópusi gyümölcsöket és élénk savakat ígér, vágott füvet, melyet gyenge ásványosság kisér és egy enyhe borsosság a lecsengésében. Komplex, hosszú utóíze és kora ellenére még mindig friss savai behízelgőek, és ehhez az ételhez is nagyon jól passzolnak.
Makifood főzőiskola
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!  | 
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.