nagymama sült modern változat Kovács Lázár oldalas bbq
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Ma a sült oldalas modern változatának receptjét ismerhetitek meg.

A fokhagymás-tepsis sült oldalast már a nagyink konyhájából jól ismerhetjük, de mai írásomban fiatal háziasszonyok számára dolgoztam át a receptet, hogy minél vonzóbbá tegyem a magyar konyhának ezt a régi nagy klasszikusát. Az alábbiakban elolvashatjátok, hogyan készül a modern sült oldalas.

Forrás: Lázár Chef
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg oldalas
1 üveg BBQ szósz
2 teáskanál só
1 csomag petrezselyem
burgonya

Elkészítési idő: 75 perc

Elkészítés:

Az oldalast hosszanti irányba, 10 cm széles csíkokra daraboljuk, majd alufóliára helyezzük. A csíkok mindkét oldalát megszórjuk sóval, és bekenjük vékonyan BBQ szósszal, ezután fóliába csomagoljuk, majd fóliástól tepsibe téve, 160 fokon 45 percig sütjük. A sütési idő leteltével a fóliát eltávolítjuk, az oldalascsíkokat áttesszük egy sütőlemezre, majd ismét BBQ szósszal bekenve, 180 fokon, 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Sült burgonyával és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Extra tippünk:

A narancslében érlelt oldalas is nagyon finom, ehhez az oldalascsíkokat érleljük 1 éjszakán át narancslében úgy, hogy az teljesen ellepje a húst.





Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.