Life Network tofu recept stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta ezúttal rukkolás sült tofutekercsekkel készült.

Tökéletes vendégváró étel, aminek formája és íze mindenkit levesz a lábáról.

Hozzávalók:
1 csomag (300 gr) füstölt tofu
fél dl teriyaki vagy szójaszósz
1 dl szójajoghurt
1 db félérett avokádó
1 dl kókuszolaj
150 gr rukkola saláta
4 db közepes méretű torillalap

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Elkészítés:
1. A füstölt tofut felkockázzuk, majd kókuszolajon aranybarnára sütjük egy teflonserpenyőben szójaszósz hozzáadásával. Ha kész, félretesszük.
2. Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját és vékony csíkokra szeljük.
3. A tortillalapokat megkenjük szójajoghurttal, majd széltében kirakjuk egy sor sült tofuval, a következő sorba rukkola salátát rakunk, majd a következőbe avokádószeleteket. A felénk eső részétől elkezdjük szorosan feltekerni a tekercseket, majd ha készen van, a közepétől kezdve kb. 4-6 ujjnyi vastag tekercsekre vágjuk.
4. Felállítva tálaljuk, tűzdeljük meg fogpiszkálóval.

Elkészítési idő: 20-25 perc
Szükséges eszközök: kés, teflonserpenyő, tál

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket!

http://videa.hu/player?v=3KJBAO1kZu9EfCP8

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.