Egy finom süteményt ajánlunk az év utolsó napjaira, vagy akár magára az óévbúcsúztató bulira. Szilveszter éjszakáján úszunk a pezsgőben és a mámorban, ezért a süteményt is megbolondítottuk némi alkohollal.

Hozzávalók 4 személy részére:
40 dkg mascarpone
0,5 dl narancslikőr vagy barackpálinka
6 darab nagyobb narancs
15 dkg kristálycukor
1 darab vaníliarúd
3 dl víz
Elkészítés:
A narancsok héjáról eltávolítjuk a fehér részt, a sárga részt vékony csíkokra vágjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje, hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A kristálycukrot felolvasztjuk a vízzel, majd hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belsejét, a narancsok levét és a likőrt vagy pálinkát. 5 perc elteltével hozzáadjuk az áztatott, lecsöpögtetett, csíkokra vágott narancshéjat. Addig főzzük, amíg sűrű lesz - kb. 10 perc közepes lángon -, majd langyosra hűtjük. A felpuhult narancshéjcsíkokból félreteszünk 2 evőkanálnyit, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a mascarponét. Tálalásnál az üvegkelyhek aljára helyezzük a kandírozott narancshéjak egy részét, ráöntjük a narancslikőrös krémet, majd megszórjuk még kandírozott narancshéjakkal. Hűtőben alaposan lehűtjük, hidegen kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Extra tippünk:
A legfinomabb akkor lesz a narancshéj, ha felcsíkozás után legalább 1 napig áll hideg vízben, amit pár óránként frissre cserélünk.Szilveszteri előzetes 1. - Rumos gesztenyetorta
Narancsos pulykasült lépésről lépésre
Szalonnával tűzdelt marhahús
Tatárbifsztek marhacombból