Ehhez a komoly marhahúshoz finom ellensúlyként aszalt gyümölccsel dúsított rizst ajánlunk, hiszen a hús és a gyümölcs páratlan ízharmóniát alkot - próbáld ki te is!

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg marhacomb
15 dkg füstölt szalonna
2,5 víz vagy vörösbor
1 teáskanál durvára tört fekete bors
2 teáskanál só
A körethez:
rizs
aszalt gyümölcsök
olajos magvak
Elkészítés:
A füstölt szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd rövid időre a fagyasztóba tesszük. Közben a marhacombot bedörzsöljük sóval és durvára tört fekete borssal. Megtűzdeljük a marhacombot úgy, hogy a húsba vékony pengéjű, éles kiskéssel 45 fokos szögben mélyedéseket szúrunk, amelyek hossza pont akkora, mint a kés pengéje. A beszúrás után a kést magunk felé húzzuk, és a lyukba helyezzük a hűtőből kivett, fagyott szalonnacsíkokat. Ezt legalább 8-10-szer megismételjük a hús teljes felületén. A combot magas peremű sütőedénybe tesszük, és 160 fokon, 60 percig sütjük. Ezután aláöntünk 2,5 dl vizet vagy vörösbort, majd lefedjük alufóliával, és további 45 percig sütjük. Lefóliázva hagyjuk kihűlni. A kihűlt húst egyenletes szeletekre vágjuk, majd újból felmelegítve, forrón tálaljuk. Köretként főtt rizst kínálunk mellé: amikor a rizsünk már megpuhult, levesszük a tűzről, és apróra vágott aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat keverünk hozzá. Így hagyjuk állni még legalább 10-15 percig, majd a felszeletelt hússal együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 120 perc
Extra tippünk:
A megsült és vékony szeletekre vágott marhahúst hidegen saláták, szendvicsek készítéséhez is használhatjuk.
Cseréld le a halászlét zöldséges hallevesre!
Lázár Chef vidám hólabdája
Tatárbifsztek marhacombból
Vendégváró szezámos csirkefalatkák
Lázár Chef: Máglyarakás torta