paradicsomleves Life Network recept bazsalikom stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Íme, a pikáns bazsalikomos paradicsomleves receptje.

A menzai paradicsomlevessel ellentétben, ezt a paradicsomban gazdag sűrű, olaszos krémlevest hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

300 gr fürtös paradicsom
1 ek kókuszolaj
1 cserepes bazsalikom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 bio zöldségleveskocka
1 liter víz
só, bors, vegamix, füstölt paprika, oregano, bazsalikom
1 dl szójatejszín
1 ek nádcukor

Elkészítés:

1. A hagymát kókuszolajon megdinszteljük, majd rádobjuk az aprított fokhagymát is.
2. A paradicsomokat összevágjuk és beletesszük a lábasba. Felöntjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a fűszereket. Lefedve kb. 15 percig főzzük.
3. Ha a paradicsomok szétfőttek, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a növényi tejszínt, friss bazsalikomleveleket aprítunk bele, és egy botmixer segítségével krémessé pürésítjük. Tányérokba tálaljuk, és megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.

Elkészítési idő: 35 perc
Szükséges eszközök: leveses fazék, közepes merőkanál, kések, botmixer

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.