Élet a magban: egészséges csírák minden évszakban

Forrás: Thinkstock -
retek mag saláta brokkoli egészséges életmód zöldség csíra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csíra egy fantasztikus élelmiszer, amit az év minden hónapjában érdemes fogyasztani. Stőhr Gréta azt is elárulja, miért.

A csíra az az élelmiszer, amelyben benne van az élet. Készítheted brokkolimagból, hagymából, lencséből, lucernából, és minden ételre tehetsz csírát. Salátákba isteni, a gyerekek és a férjek reggeli szendvicsében finom és egészséges, a többi pozitív hatást pedig nehéz lenne felsorolni. Egész évben érdemes csírákat fogyasztanod, de télen és kora tavasszal különösen sokat számítanak az étrendben: igazi vitaminbombák. Csíráztatni otthon a legolcsóbb és legegyszerűbb, a magok pedig bioboltokban ma már egyszerűen beszerezhetők. Ha szívesen kísérleteznél velük, és megismernéd még jobban a csírákat, akkor ide kattintva látogass el Gréta konyhájába!

Forrás: Thinkstock

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.