morzsasüti sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egyszerű elkészíteni és nagyon finom: ezt a morzsasütit a vanília és a fenyőmag teszi különlegessé.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya
2 tojás
2 dl tej
20 dkg vaj
vaj a sütőtál kikenéséhez
10 dkg barnacukor
1 rúd vanília kikapart magja
1 mokkáskanál fahéj
2 mokkáskanál só

a morzsához:

8 dkg vaj
6 dkg liszt
20 dkg barnacukor
20 dkg fenyőmag

Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. 220 fokon, körülbelül 15 perc alatt megsütjük, ezután összetörjük, majd elkeverjük a tejjel, a vajjal, a tojásokkal, a barnacukorral, a vanília kikapart magjával, a fahéjjal és a sóval. Az alaposan elkevert masszát egy kivajazott, mélyebb sütőtálba helyezzük. A morzsa hozzávalóit, a vajat, a lisztet, a barnacukrot és a fenyőmagot összekeverjük – a morzsa állagának nem kell homogénnek lennie –, majd rámorzsoljuk az édesburgonya-masszára. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig sütjük.

Extra tippünk:

Fenyőmag helyett adhatunk hozzá diót és/vagy mandulát is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.