A ropogós csirkecombok titka

Forrás: Lázár Chef -
ropogós pácolás sztárszerző csirkecomb fűszerezés sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Te is elgondolkodtál már azon, hogy miért csak másoknak sikerül igazán ropogósra a csirkecomb anélkül, hogy kiszáradna? Ez a recept feltárja a szakmai titkokat és fogásokat!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

12 darab csirke alsócomb
15 dkg vaj
50 dkg liszt
1 evőkanál barnacukor
2 evőkanál rizsecet
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 késhegynyi Cayenne-bors
1 evőkanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1,5 liter olaj a sütéshez

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

A fűszeres páclé elkészítéséhez egy kisebb lábasban, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a barna cukrot, a zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, a rizsecetet vagy sima 10%-os ecetet és a Cayenne-borsot. Pár mozdulattal simára keverjük, majd zárható tetejű, nagyobb méretű (hogy a kisült combok kényelmesen elférjenek benne) műanyag edénybe öntjük – ebben fogjuk majd összerázni. A rázás lényege, hogy az ízes mártást minden oldaláról magába tudja szívni a frissen kisütött csirkecomb. A combokat sózzuk, meghempergetjük finomlisztben, majd forró, bő olajban ropogósra sütjük. Miután megsültek kivesszük, lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, és belehelyezzük a zárható keverőtálba. Összerázzuk a mártással, majd forrón, BBQ szósszal kínáljuk.

Extra tippünk:

Nagyon könnyen elkészíthető, ropogós fogás. Lényege, hogy a ropogósra sütött combokat melegen fűszeres páclében forgatjuk meg, amitől a csirkecombok bundája igazán különleges, pikáns ízű lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.