Nemzetközi gasztrokaland: kuszkuszlepény kapros tejföllel

Forrás: Lázár Chef -
kuszkusz Lázár Chef receptjei kapor tejföl sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 bögre kuszkusz
1 bögre forró víz
2 egész tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál étolaj a sütéshez
2 teáskanál só

Az öntethez:
2 dl tejföl
1 csomag kapor
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A kuszkuszt keverőtálba tesszük, megsózzuk, ráöntjük a forró vizet, átkeverjük, majd lefedve, 5-8 percig állni hagyjuk, hogy a kuszkusz megpuhuljon. Az idő leteltével hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát. Nem kell megijedni, a tészta elég híg állagú lesz, de a sütésnél össze fog állni. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon, 4-5 cm átmérőjű lepényeket sütünk belőle. A sütést lassú tűzön végezzük, és mindig csak egyszer fordítsuk meg, oldalanként pedig kb. 2-3 percig süssük. A kisült lapokat melegen olívaolajjal és vágott kaporral elkevert hideg tejföllel kínáljuk.

Extra tipp

A lepényekre tehetünk füstölt lazacot, sonkaszeletet vagy zöldségkrémet is. A kuszkusz búzatöret, amit a tévhittel ellentétben nem kell főzni! Forró vizet öntve rá 5-8 perc alatt megpuhul. Jól ízesíthető, hidegen és melegen is finom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.