Lázár Chef receptjei marhaszegy piknik sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Akár egy ízletes reggelire vágysz, akár piknikezni indulsz, ez a fogás mindenképp nyerő lesz, kóstold meg te is!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

húsleves hozzávalói, ahogy te készíted
1 kg marhaszegy
1 teáskanál só
2 evőkanál étolaj
kenyér a tálaláshoz

Elkészítés ideje: elősütés 8-10 perc, főzés 1,5-2 óra

Elkészítés:

Felhasználás előtt sóval bedörzsöljük a húst, a külsejét megkenjük vékonyan olajjal, majd sütőbe téve, 200-250 fokon 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk arra, hogy a sütés után már ne szúrjunk a húsba. Ezután a hideg vizet feltesszük egy nagy fazékban főni, majd elkészítjük a húslevest a megszokott módon. Miután a hús megpuhult, kivesszük a levesből, még melegen műanyag fóliába tekerjük, majd hűtőbe téve lehűtjük. Vékony szeletekre vágva, pirítóson vagy friss kenyéren tálaljuk – adhatunk mellé még tormakrémet, mustárt és wasabit is.

Extra tippünk

Ennek az elkészítésével egyszerre kaphatsz egy finom húslevest és egy ízletes hideg sültet is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.