Lázár Chef receptjei must sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált csirkecomb
4 darab nagyobb, tisztított főtt burgonya
1,5 dl must
5 evőkanál napraforgóolaj
1 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 szál apróra vágott rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 35 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A megtisztított krumplit sós vízben megfőzzük, a darált csirkehúst pedig összekeverjük sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel és az őrölt fahéjjal. Hozzáadjuk az egész tojást és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel dió nagyságú húsgolyókat formálunk belőle, majd megpirítjuk a felhevített étolajon. Mikor a golyók már egyenletesen megpirultak (körülbelül 10 perc), ráöntjük a mustot, és addig pároljuk benne a húsgolyókat, amíg a must besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott főtt burgonyát, megszórjuk rozmaringgal és petrezselyemmel, majd összepirítjuk. Lekvárral vagy mustárral kínáljuk, forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

Pirítás közben ne fakanállal kevergessük, hanem a serpenyő nyelénél fogva rázogassuk a húsgolyókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.