Lázár Chef: Mustban érlelt húsgolyók petrezselymes krumplival
![](https://cdn.life.hu/2023/12/GrtyG5uOQSiU-rbL_hCUiEYkZNGQ4NP7wg0mQZgDZZg/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJmNTM3MDZkN2Y3MTRjNjhhNGRmOThiOGI4MWY5MjBi.jpg)
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg darált csirkecomb
4 darab nagyobb, tisztított főtt burgonya
1,5 dl must
5 evőkanál napraforgóolaj
1 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 szál apróra vágott rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
A megtisztított krumplit sós vízben megfőzzük, a darált csirkehúst pedig összekeverjük sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel és az őrölt fahéjjal. Hozzáadjuk az egész tojást és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel dió nagyságú húsgolyókat formálunk belőle, majd megpirítjuk a felhevített étolajon. Mikor a golyók már egyenletesen megpirultak (körülbelül 10 perc), ráöntjük a mustot, és addig pároljuk benne a húsgolyókat, amíg a must besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott főtt burgonyát, megszórjuk rozmaringgal és petrezselyemmel, majd összepirítjuk. Lekvárral vagy mustárral kínáljuk, forrón tálaljuk.
Extra tippünk:
Pirítás közben ne fakanállal kevergessük, hanem a serpenyő nyelénél fogva rázogassuk a húsgolyókat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.