Egészséges tojásos receptek húsvétra

Forrás: Thinkstock -
tojás recept húsvét egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A húsvét sztárja a sonka és a kalács mellett a tojás, ami nagyon egészséges alapanyag, így szuper ételeket lehet belőle készíteni. Mutatunk is néhány receptet, amiben biztosan nem fogsz csalódni!

Tojáskrém

Egy igazi húsvéti reggeli elmaradhatatlan kelléke a tojáskrém, amit a húsvéti kalácsra vagy teljes kiőrlésű, esetleg szénhidrátcsökkentett kenyérre is kenhetünk. Ha tényleg egészséges, diétás változatot szeretnél készíteni, akkor az eredeti recept szerinti majonézt például érdemes kihagyni, és mással lágyítani a krémet.

Tojáskrém Forrás: Thinkstock
  • 5 tojás
  • mustár
  • joghurt, vagy hamis majonéz
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • petrezselyem
  • snidling

Az 5 tojást főzd meg keményre, majd ha megszabadítottad a héjától, várd meg, amíg kihűl. Ezután botmixerrel ess neki, ezzel egészen lágy textúrát tudsz elérni. A tojáskrém titka, hogy fokozatosan kell adagolni a többi hozzávalót és az állandó kevergetés és kóstolgatás közben kialakítani a tökéletes ízvilágot. A snidlinget vágd apróra, és keverd el a tojáskrémben. Ha még izgalmasabb ízeket szeretnél, friss koriandert is vághatsz hozzá. A tetejét petrezselyemmel díszítsd.

Tojássaláta

Egy tojássaláta jól kiegészíti a sonkára épülő húsvéti vacsorát, úgyhogy mindenképpen megéri készülni zöldségekkel is.

Tojássaláta Forrás: Thinkstock
  • 5 tojás
  • rukola
  • édeskömény
  • retek
  • kaliforniai paprika
  • koktél paradicsom
  • újhagyma
  • öntet

Ennek a salátának a lényege a türelemben rejlik, ugyanis szép vékony szeletekre kell mindent felaprítani. Azért még maradjon meg a roppanóssága, tehát ne leheletvékony legyen. Ehhez használhatsz zöldséggyalut is, ami talán egyszerűbb megoldás, de egy jó késsel is könnyen meg tudod oldani. Miközben szeletelsz, a tojásokat főzd meg akár keményre, de az is jó, ha kicsit lágy marad a belsejük. Pucold meg őket, majd hagyd kihűlni, mert a meleg tojást nem lehet olyan szépen felvágni. A salátára érdemes valamilyen öntetet is tenni. Ez lehet egy egyszerű olívaolajos, sós, enyhén citromos saláta, de a mézes-mustáros is jól áll neki. Az öntettel csak a tálalás előtt keverd össze a salátát, majd a gerezdekre vágott tojást pakold a tetejére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.