Vegyes saláta pirított tofukockákkal

Forrás: Privát séf -
tofu recept gasztronómia saláta Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvenc salátám receptjét mutatom most meg nektek.

Hozzávalók

350 gr tofu, 250 gr vegyes salátalevél, 4 szál újhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál szőlőmagolaj, 1,5 evőkanál gyümölcsecet, 40 gr parmezán, frissen őrölt bors, ízlés szerint

Vegyes saláta pirított tofukockákkal Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockákra vágott tofura. 10 percig pácoljuk.
2. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne.
3. Hozzáadjuk a tofukockákat. Pirulásig sütjük.
4. A vegyes salátát egy tálba tesszük és ráöntjük a tofu páclevét. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymás pirított tofut is.

Tipp

Díszítésnek parmezán forgácsokat teszünk a saláta tetejére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.