Igazi nyári fogás: töltött tök

Forrás: LifeTv -
tök recept Nyár egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 1500 g vajtök
  • 300 g darált csirkecomb
  • 100 g köles
  • 2 db egész tojás
  • 100 g reszelt gyökér
  • 2 cs petrezselyem zöld
  • 2 cs kapor
  • 2 szál újhagyma
  • 50 g vaj
  • 20 g cukornak megfelelő édesítőszer
  • 300 g tejföl
  • 2 cs retek
  • 30 g vaj
  • 40 g citrom leve
Töltött tök Forrás: LifeTv

Elkészítése:

A tököt kimagozom. A darált szárnyashúst összekeverem a kifőtt kölessel, a reszelt fehér répával, a tojással, és az apróra vágott petrezselyemmel. Sóval ízesítem, majd beletöltöm a tökbe, és beteszem a sütőbe párolódni. Elkészítem a tökfőzeléket mártásnak. A felkarikázott újhagymát, a tököt, a vágott kaprot egyszerre megpirítom egy kevés vajban. Belekeverem a tejfölt, és egy kevés édesítőszert teszek bele. A roppanós retket megpirítom egy serpenyőben és citrommal, sóval ízesítem. Burgonya helyett tálalom az ételhez.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.