Ezért kell az epret fogyasztás előtt pár percre sós vízbe tenni

eper, földieper, szamóca
hack trükk földieper féreg
Ha megnézed ezt a videót, soha többé nem eszel epret sós fürdő nélkül.

Megjelentek a görög és a spanyol eprek a zöldségeseknél és a piacokon. Még aranyáron mérik, de pár szemet azért mindenki megenged magának a tél végén, hogy egy picit legalább visszahozza a nyarat. Eddig azt gondoltuk, elég a gyümölcsöket folyó víz alá tartani, és már ehetjük is, azonban kiderült, hogy ez nem elég. Ahhoz, hogy az eper "belülről is tiszta legyen", nagyobb erőfeszítésekre van szükség.

A TikTokon vírusszerűen kezdett terjedni egy videó, amelyben azt mutatják meg, miért kell az epret fogyasztás előtt sós vízbe tenni. Senki sem gondolnák, de a gyümölcsökben apró kis férgek lehetnek, amik a sós víz hatására előbújnak. Ezt mutatja meg az alábbi felvétel:

 

Töltsünk meg egy tálat vízzel, adjunk hozzá sót, és amikor elolvadt, tegyük bele a földiepreket. Nem kell soká állni hagyni, 5-10 perc már elég ahhoz, hogy előbújjanak a kis kukacok. Fogyasztás előtt azért öblítsük le tiszta vízzel az epreket, a só valószínű nem áll túl jól nekik.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.