Így pucold meg könnyedén a főtt tojást!

tojás, főtt tojás,
Shutterstock -
konyhai hack tojás tojásfőzés
A tojáspucolás macerás dolog, de ha jól csinálod, könnyedén megbirkózol vele.

Ha könnyen pucolható főtt tojást szeretnél, csupán a tojások főzésénél kell odafigyelni néhány dologra, és perceket spórolhatsz az alapból elég macerás tojáspucolással. Könnyebb meghámozni a kemény tojást, ha enyhén sós vízben főzzük, kevés zsiradékkal, és főzés után azonnal hideg vizet öntünk rá. Így egészen biztos, hogy könnyen lejön a héja, és egyben marad a tojás - javasolja a Mindmegette, ahol szuper tojásos recepteket is találsz. 

főtt tojás, tojáspucolás
A tojáspucolásnak is megvan a maga trükkje. 
Forrás: Shutterstock

Persze nem csupán a pucolás miatt, hanem a tojás állagát tekintve se mindegy, hogyan főzzük meg. A főzési időtől függ, hogy mennyire lesz lágy a tojás sárgája. Tény, hogy a legegyszerűbb keményre főzni, akkor nem kell a percekkel trükközni, de ezt is el lehet rontani: ha túl sokáig főzzük, a fehérje gumis lesz.

A diétában is jó barát

A tojást egykor szinte üldözték, és óva intették az embereket a túlzott fogyasztásától. Azóta már változtattak ezen az állásponton, és – legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint – egészségesnek tartják, bátran ajánlják mindenkinek. A fogyni vágyók számára valóságos jolly joker, hiszen gyorsan elkészül és finom is, de azért nem mindegy, hogyan dolgozzuk fel. Erről itt írtunk bővebben


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.