konyhai praktikák tésztafőzés olaj
Azt gondolnánk, nincs egyszerűbb, mint tésztát főzni. De akkor miért van annyi nyers, túlfőtt, olajos vagy épp sótlan tészta az asztalon? Pedig a tökéletes főtt tészta elkészítése nem bonyolult.

Azt mindenki tudja, hogy a tésztát sós, forró vízbe kell beledobni, és épp annyi percig kell forralni, amennyi rá van írva a zacskóra. Csakhogy van itt még egy hozzávaló, az olaj, amiről megoszlanak a vélemények, hogy kell-e vagy sem a tökéletes főtt tészta elkészítéséhez.

A tökéletes főtt tészta titka
A tökéletes főtt tészta több féle módon is készülhet
Forrás: Shutterstock

A tökéletes vízben főtt tészta titka

Ez attól függ, mi lesz a mártás a tésztán. Azok, akik olajos vízben főzik a tésztát, azt vallják, ettől nem fog összeragadni a főtt tészta, amiben igazuk is van: a tésztavízben ilyenkor egy olajréteg képződik, ami bevonja a tésztát. Ez akkor nem probléma, ha csak olívaolajos tésztára van szükség, de egy szószos fogás, például bolognai esetén bizony gondot jelent az olajréteg: a tészta csúszóssá válik, és a szósz nem fog hozzátapadni a tésztához. Tehát hogy mégse ragadjon össze, olaj hozzáadás helyett meg időnként meg kell keverni - írja a Mindmegette.

Tésztafőzés a mikróban

Bármilyen furán is hangzik, mikróban is lehet tésztát főzni, csak tudni kell, hogyan. 1 adag víz, fél adag tészta kell hozzá, amit egy tálba öntük, majd lefedjük és 800 watton 7 percig főzzük. Ez követően kivesszük, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd további 7 percig főzzük.

 


 

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.