Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május az eper hónapja, ilyenkor a konyhát bejárja az édes epres süti illata. Ez a recept tuti a család kedvence lesz!
Ha eddig nem tudtad, hogy milyen sütit süss a családnak a nagymamádtól vagy a barátnődtől kapott eperből, akkor az epres blondie receptjét neked találták ki. Ez a finomság ugyanis pikkpakk (mindössze 15 perc alatt) elkészül, és garantáltan hamar a család legnagyobb kedvence is lesz.

Forrás: Fanny magazin archívum
Hozzávalók (10-12 szelethez):
- 200 g vaj vagy margarin
 - 200 g fehércsokoládé
 - 3 db tojás
 - 120 g cukor
 - 1 tasak vaníliás cukor
 - 200 g liszt
 - 150 g eper
 
Így készítsd el:
- Vízgőz felett olvasszuk össze a vajat vagy margarint és az összetördelt csokoládét. Amikor egynemű, tegyük félre hűlni.
 - A tojásokat keverjük fehéredésig a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és az olvasztott csokoládé-zsiradék keveréket. Keverjük simára, majd öntsük a masszát egy kb. 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét rakjuk ki a megmosott, megtisztított, felcikkezett eperrel.
 - 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 30-35 percet a süteményt. Akkor jó, ha a külső része és a teteje már kérges, de a belseje még kissé lágy.
 - Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaljuk felszeletelve.
 
Life! trükk: A tésztához hozzákeverhetünk 80 g pirított, durvára tört mandulát is.