Forró csokoládé: nem gondolnád, de ez az ital segít a fogyásban

A forró csokoládé diétás is lehet
Shutterstock -
finomság rost diéta forró csoki
Az hihetnénk, hogy ez az édes, kényeztető ital tilos, ha az ember diétázik, de kiderült, hogy nem. A forró csokoládé fogyasztása segít a fogyásban a szakértő szerint.

Habár a hőmérő  higanyszála egyre magasabbra kúszik, azért még előfordulnak olyan esős esték, amikor jól esne egy bögre forró csokoládé. Természetesen azok, akik diétáznak, messze elkerülik az ilyen italokat, pedig egy szakértő szerint nem kell!

forró csokoládé, kakaó, diéta, rost
A forró csokoládé segíthet a fogyásban
Forrás: Shutterstock

A forró csokoládé nem ellensége a diétázóknak

Steve Bennett, egészségi coach elmondta, hogy napi egy csésze forró csokoládé valóban segíthet a kilók leadásában, mivel tele van rosttal, ami csillapítja az éhséget. 

"Ha több rost van az étrendben, kevesebbet eszünk, és tovább érezzük jóllakottnak magunkat"

 - mondta. "A kakaópor, amely a forró csokoládé fő összetevője kellene, hogy legyen, magas rosttartalmú" - tette hozzá. De van egy bökkenő: cukrozatlannak kell lennie. A boltban kapható porokat tehát el kell felejtenünk, helyette 

ezt a házi receptet készítsük el: 200 milliliter, azaz körülbelül 3/4 csésze meleg tejből, két evőkanál kakaóporból és két teáskanálnyi steviából, vagy más kalóriamentes édesítőszerből állítsuk össze.

"A diéták mind a lemondáson alapulnak, és az emberek ezt nem szeretik" - mondta a szakértő. "Ha először a rostokat visszük be, utána azt ehetünk, amit csak akarunk, de a végén kevesebbet fogunk fogyasztani, mert telítettebbnek érezzük magunkat."

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.