Gyomorforgató bizarrság vagy ínyenc nyalánkság: a világ legfurább fagyijai

gasztronómia libamáj fagylalt lóhús
Bár hazánkban is kaphatóak már különleges ízű fagylaltok, amik túlmutatnak a csokin, a vanílián és a gyümölcsös finomságokon, világszerte nem kevés az olyan cukrászda, ahol minden elképzelést felülmúló nyalánkságok is kaphatóak. Gyomorforgató vagy izgalmas nasik ezek? Döntsd el te!

A legtöbb furcsa ízű fagyit, amelyet sokak gyomorforgatónak tartanak, az Egyesült Államokban és Japánban kínálják, íme, közülük néhány. 

Gyomorforgató bizarrság vagy ínyenc nyalánkság: a világ legfurább fagyijai
Legtöbbünk számára a fagylalt édesség: de ma már vannak egészen bizarr ízben is, amelyek sokak számára a gyomorforgató kategórába esnek
Forrás: Forrás: Alphacoders

Gyomorforgató sokak számára a lóhúsos fagyi

A japán Basashi fagylalt, más néven lóhúsos fagylalt valódi nyers lóhúsból készül. Valójában nyers lóhús darabokat tartalmaz, és komoly etikai illetve élelmiszer-biztonsági vitákat váltott ki. Az ellentmondások ellenére ez a merész főzet továbbra is népszerű néhány üzletben és a Namja Town vidámparkban, Tokióban.

Homáros fagyi

A Maine állambeli Bar Harborban található Ben & Bill's Chocolate Emporium által kínált Lobster Ice Cream nem homárÍZŰ, valódi homárhús darabokat tartalmazó vanília fagylalttal csábítja a közönséget. 

Fokhagymás fagyi

A kaliforniai Gilroy a világ fokhagyma fővárosa, olyannyira, hogy a fokhagyma mindenféle váratlan helyen meg található – például a fagylaltban is.Gilroy-szerte számos üzlet található, amelyek hagyományos gombócként és kehelyben is kínálják ezt a helyi klasszikus, ínyenc desszertet.

A hagyományos fagylaltízek mellett hazánkban is egyre több cukrászda készít vendégcsalogató újdonságokat. Az 2023-as szezon egyik ínyencségébe, a túrós csusza fagyiba szalonna is kerül."A cukrászdában természetesen nem váltotta ki a hagyományos ízeket, de a kísérletező kedvűek gyakran választják a másik érdekesség, a tejföl ízű fagyink mellett" - tette hozzá megálmodója. A túrós csusza fagyiról itt írtunk bővebben

 

Libamájas fagyi

Ezt a furcsa fagylaltot, amit „Kalifornia legellentmondásosabb fagylaltjának" tartanak – Jake Godby séf és társtulajdonosa alkotta meg a San Francisco-i Humphry Slocombe gyárban. A gazdag libamáj és az édes vanília alap kombinációja olyan kényeztető csemegét eredményezett, amelyet egyedülálló íze miatt dicsértek, és kritizáltak is az etikátlan élelmiszertermékek használata miatt. A krémet két édes korong közé is töltik.

Te melyiket kóstolnád meg?

Ha nem túl bizarr, de mégis különleges fagyit ennél, a Mindmegettén elolvashatod, hogyan készíthetsz otthon popcornfagyit.

A gazdag libamáj és az édes vanília alap kombinációja
Forrás: HUMPHRY SLOCOMBE/FACEBOOK

Pizza ízű fagyi 

A Little Baby's Ice Creame philadelphiai fagylaltozó akkor szerzett hírnevet magának, amikor elkészített egy pizza ízű fagylaltot paradicsompürével, pirospaprika darabokkal, oregánóval és fokhagymaporral - írja a Travelo, amelynek cikkében további bizarr fagylaltokról olvashatsz. 


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.