Ez a nyári citromos tiramisu a hagyományos olasz desszert könnyített változata, nincs benne tojás, sem alkohol, így a gyerekek is élvezhetik. A citrom frissessége és a málna édessége tökéletes párost alkot, próbáljátok ki!

Forrás: Shutterstock
Citromos tiramisu tojás és alkohol nélkül - recept:
Hozzávalók 12 adaghoz:
- 2 bio citrom
- 100 g cukor
- 120 ml víz
- 500 g mascarpone
- 200 g lemon curd (nem kell megvenned, magad is elkészítheted, szuper receptet találsz itt)
- 250 g túró (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 200 ml tejszínhab
- 250 g babapiskóta
Elkészítés:
1. Készítsünk citromos cukorszirupot:
A citromokat forró vízben mossuk meg és töröljük szárazra. Reszeljük le a citromhéjat - a fehér részét ne használjuk, mert keserű lesz tőle a desszert. Ezután facsarjuk ki a citromot, a levét, a reszelt héjat, a cukrot és a vizet tegyük egy fazékba, és kb. 5 perc alatt főzzük sziruppá, majd vegyük le a tűzről.
2. Keverjük össze a mascarponét, a lemon curdot, a túrót és a vaníliás cukrot egy tálban. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a krémbe.
3. Kezdjük el rétegezni egy nagyobb tálba, vagy több kicsibe. Alulra kerüljön egy nagyon pici krém, majd a babapiskóta, arra öntsünk egy kis szirupot, majd jöhet megint egy réteg krém, majd a babapiskóta, és így tovább. Befejezésül egy réteg krém kerüljön a tetejére, és locsoljuk meg a maradék sziruppal.
4. A kész citromos tiramisut fogyasztás előtt pár órán keresztül hagyjuk a hűtőben pihenni.

Híres emberek, híres ételek: vajon miért éppen róluk nevezték el a magyar konyha büszkeségeit?
Különleges nassolnivaló: rántott újhagyma sajtmártással - RECEPT
Pikáns vendégváró: a rántott savanyú uborka nem fog csalódást okozni - RECEPT