Kamilla királyné kedvence: paradicsomos sült bab pirítóssal

Forrás: Shutterstock
Hozzávalók:
- 2 doboz (kb. 415 g-os) sültbab-konzerv
- 2 tk szárított kakukkfű
- 200 g szikkadt bagett
- 6 ek olívaolaj
- 8 szelet bacon
- 4 db tojás
- só
- 4 szelet toast kenyér
Elkészítés:
1. Öntsük a babot a levével együtt egy kisebb tűzálló tálba. Szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, azután süssük a 180 fokos sütőben 15 percig.
2. A bagettet tegyük hűtőtasakba, majd sodrófával törjük morzsásra, és szórjuk a babra.
3. Az egészet locsoljuk meg az olívaolajjal, rendezzük el rajta a baconszeleteket, majd üssük rájuk a tojásokat, és hintsük meg azokat egy kevés sóval. Végül süssük az ételt 12-15 percig.
4. A kenyérszeleteket pirítsuk meg és tálaljuk a sült babbal.
Kamilla királyné nem kedveli a különleges ételeket, a legegyszerűbb, bármelyik szupermarketben is beszerezhető ételeket fogyasztja és étterembe sem szívesen jár.
Letícia királyné kedvence: lazac grillezett zöldségekkel

Forrás: AFP
Hozzávalók:
- 400 g lazac
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 ek citromlé
- 2 szál répa
- 1 db cukkini
- 1 fej lila hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
Elkészítés:
1. A halról papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd dörzsöljük be olívaolajjal. Melegítsünk fel egy serpenyőt, csepegtessünk bele kevés olívaolajat, helyezzük bele a lazacot, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a citromlével és hozzávetőlegesen süssük 4-5 percig, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 4-5 percig.
2.A répát hámozzuk meg, vágjuk karikára. A cukkinit mossuk meg, vágjuk karikára. A lila hagymát pucoljuk meg, szeleteljük fel karikára. A kaliforniai paprikát mossuk meg és vágjuk szeletekre.
3. A zöldségeket tegyük egy serpenyőbe, és olívaolajon süssük roppanósra.
Letícia királyné nagyon odafigyel az alakjára, így az étkezésében is szigorú szabályokat követ. A Perricone-diétának köszönheti sugárzó megjelenését, mely kizárólag gyulladáscsökkentő ételeket tartalmaz.
Katalin hercegné kedvence: zöldséges curry

Forrás: Northfoto
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 db burgonya
- 1 szál sárgarépa
- ½ fej karfiol
- 3 evőkanál napraforgó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál currypor
- 200 g kokrélparadicsom
- 300 ml zöldség- vagy csirke alaplé
- 100 g fagyasztott borsó
- natúr joghurt
- mangó chutney
Elkészítés:
1. A burgonyát és a sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra és kezdjük el főzni 8-10 percig. A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, és adjuk hozzá a krumplihoz és a répához. Főzzük együtt 5 percig még, majd szedjük ki és tegyük félre.
2. Egy magasabb falú serpenyőbe melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg a curryporral, keverjük át.
3. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, és folyamatosan kevergetve főzzük 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplevet, majd az előfőzött zöldségeket, végül a borsót, és lassú tűzön pároljuk 10 percig. Ha a szósz túlságosan besűrűsödik, adjunk hozzá egy csepp vizet.
4. Ha elkészült tálaljuk joghurttal és mangó chutneyval.
Katalin hercegné törékeny testalkata a híresség vasakaratának köszönhető. Terhességei alatt is odafigyelt étkezésére, de egy valaminek nem tudott ellenállni, naponta azt ette. Ez pedig a zöldséges curry.
Maxima királyné kedvence: wokban pirított zöldségek tenger gyümölcseivel

Forrás: AFP
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1 db póréhagyma (20 cm)
- 4 fej gomba
- 1/2 cukkini
- 2 db sárgarépa (kisebb)
- 6 db fehér spárga
- 1/2 db kápiapaprika
- 100 g bambuszrügy szelet (nem savanyított)
- 2 ek kókuszzsír
- 2 mk görögszéna
- kurkuma
- só
- 200 g halfilé vagy tintahalkarika vagy rák
- 100 g szezámlisztes tészta (elhagyható)
Elkészítés:
1. A zöldségeket pucoljuk meg, majd daraboljuk fel 2-3 cm-es darabokra, a pórét vékony szeletekre. A halat mossuk meg és kockázzuk fel kb. 2 cm-es darabokra.
2. A wokba tegyük bele a kókuszzsírt és közepes lángon melegítsük fel. Dobjuk rá a zöldségeket, a bambusz szeleteket, a fűszereket, és sózzuk meg, majd fakanállal forgassuk át. 6-8 perc múlva tegyük mellé a halat is és azzal is forgassuk jól át. 2 perc múlva a wokot mozgatva keverjük át az egészet, majd ezt ismételjük meg kétszer-háromszor, így nem törjük össze sem a zöldségeket, sem a halat.
3. Főzhetünk ki hozzá tésztát, amit a csomagoláson található útmutatás szerint. Majd óvatosan forgassuk a kész wokhoz.
A holland királyné igazán ínyenc.. Szereti felfedezni a különböző kultúrák ételeit, kedvencei közé tartozik az olasz és a francia konyha. A reggelt azonban tradicionális holland ételekkel kezdi, amik közül a csokireszelék sem hiányozhat.
Ez is érdekelhet:


