Megdöbbentek az emberek, amikor megtudták, hogyan is fogyasztják az osztrigát

bizarr osztriga élő
Egy séf osztott meg egy apró, de igen fontos informácót az emberekkel, ami sokakat megdöbbentett. Úgy tűnik, kevesen tudták, hogy az osztriga hogyan is kerül a tányérra.

Az osztriga egy olyan ínyenc fogás, amit az emberek vagy imádnak, vagy gyűlölnek. Úgy tűnik azonban, hogy még a rendszeres fogyasztói sem tudták pontosan, hogy a kagylók királynőjét milyen állapotban tálalják. Sokakat megdöbbentett ez az információ, amit Joseph DeCandia Jr séf osztott meg a TikTokon.

osztriga, tengeri herkentyű
Az osztriga elfogyasztásának módján lepődtek meg az emberek
Forrás: Shutterstock/JPC-PROD

Az emberek megdöbbentek, amikor megtudták, milyen állapotban kerül a tányérra az osztriga

Joseph DeCandia Jr séf egy TikTok-videóban számolt be az osztriga fogyasztásának szabályairól, és sokaknak szolgált új információval. Még a kagyló rendszeres fogyasztói közül sem tudta mindenki, milyen állapotban is eszik meg, az osztriga ugyanis még életben van, amikor az emberek elfogyasztják. 

"Legtöbbször, ha citromot facsarsz rájuk, láthatod, hogy mozognak" - mondta a séf. 

"Egész életemben ettem osztrigát, de fogalmam sem volt, hogy élnek" - írta az egyik felhasználó, de mások is sorra kifejezték meglepettségüket és döbbenetüket. Valójában az osztriga fogyasztása akkor a legbiztonságosabb, ha így, vagyis frissen és élve tálalják, ám ez sokaknak elvette a kedvét attól, hogy valaha megkóstolják. "Soha nem ettem osztrigát korábban, és most, hogy tudom, hogy ilyenkor még élnek, soha nem fogom megkóstolni őket."
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.