A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) fontos figyelmeztetést adott ki. Élelmiszerbiztonsági tippeket gyűjtöttek össze, hogy az ünnepi lakmározásnak ne legyen rossz vége.
A Nébih egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogyan készítsük el a tyúkhúslevest, hogy az ne csak finom legyen, hanem biztonsággal is fogyaszthassuk. Azért tartották fontosnak pont ezt az ételt kiemelni, mert általában ez az ünnepi menü első fogása.

Forrás: Shutterstock
A Nébih Oktatási Program csapata szerint ezek a legfontosabb dolgok, amiket be kell tartanunk, amikor tyúkhúslevest készítünk:
- A csirkehúst ne mossuk meg, mert a vízcseppek szétszórhatják a baktériumokat.
- Használjunk külön vágódeszkát és kést a nyers húshoz és a zöldségekhez.
- A zöldségeket mindig folyó víz alatt, alaposan mossuk meg.
- Főzés közben ügyeljünk arra, hogy a levest legalább 75°C-on főzzük, hogy biztosan elpusztuljanak a baktériumok.
- A kész levest hűtsük le gyorsan és tároljuk hűtőszekrényben. Ne felejtsük el újraforralni fogyasztás előtt!
Hozzáteszik, az élelmiszerbiztonsági szabályok betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ünnepi étkezések tényleg mindenki számára örömet okozzanak.


