A zserbó az egyik legkedveltebb magyar sütemény, a karácsonyi asztalról sem maradhat el. Ha azonban nincs kedved vagy időd sütni, a klasszikus desszertettel bíbelődni, próbáld ki az egyszerűbb alternatívát! A zserbógolyók könnyen elkészíthetők, mégis bennük van a hagyományos zserbó minden jellegzetes íze. Kápráztasd el a vendégeket ezzel az ellenállhatatlan finomsággal, jöjjön a zserbógolyó receptje!

Forrás: Shutterstock
A zserbógolyó receptje:
Hozzávalók:
- 200 g darált keksz
 - 150 g darált dió
 - 80 g porcukor
 - 100 g evőkanál sárgabaracklekvár
 - 150 g étcsokoládé
 - 30 g vaj
 - egy csipet fahéj
 - dió a díszítéshez
 
Elkészítés:
1. Keverjük össze a diót, a cukrot és a fahéjat. Adjunk hozzá annyi lekvárt, hogy elég szilárd legyen ahhoz, hogy golyókat formázhassunk belőle. 
2. Olvasszuk fel a vajjal a csokoládét. 
3. Formázzunk golyókat, mártsuk meg őket az olvasztott csokiban, majd hagyjuk megdermedni őket egy rácson. Mindegyik tetejére tegyünk egy darab diót díszítésnek, vagy szórjuk meg a maradék darált dióval, esetleg kandírozott gyümölcsökkel.


