A zserbó az egyik legkedveltebb magyar sütemény, a karácsonyi asztalról sem maradhat el. Ha azonban nincs kedved vagy időd sütni, a klasszikus desszertettel bíbelődni, próbáld ki az egyszerűbb alternatívát! A zserbógolyók könnyen elkészíthetők, mégis bennük van a hagyományos zserbó minden jellegzetes íze. Kápráztasd el a vendégeket ezzel az ellenállhatatlan finomsággal, jöjjön a zserbógolyó receptje!

Forrás: Shutterstock
A zserbógolyó receptje:
Hozzávalók:
- 200 g darált keksz
- 150 g darált dió
- 80 g porcukor
- 100 g evőkanál sárgabaracklekvár
- 150 g étcsokoládé
- 30 g vaj
- egy csipet fahéj
- dió a díszítéshez
Elkészítés:
1. Keverjük össze a diót, a cukrot és a fahéjat. Adjunk hozzá annyi lekvárt, hogy elég szilárd legyen ahhoz, hogy golyókat formázhassunk belőle.
2. Olvasszuk fel a vajjal a csokoládét.
3. Formázzunk golyókat, mártsuk meg őket az olvasztott csokiban, majd hagyjuk megdermedni őket egy rácson. Mindegyik tetejére tegyünk egy darab diót díszítésnek, vagy szórjuk meg a maradék darált dióval, esetleg kandírozott gyümölcsökkel.


