A rizspuding nem csupán egy egyszerű maradékmentő desszert. Annál sokkal több. Igazi lélekmelengető finomság, amely a nap bármely szakaszában igazán jól tud esni.
Ha szereted a rizspudingot, akkor ezt a verziót egyenesen imádni fogod. Egy titkos hozzávalóval olyan ellenállhatatlanná varázsolhatod, hogy alig fogod tudni kivárni az éjszakát, amíg a puding eléri a legjobb állagot és hőmérsékletet. Ez a hozzávaló pedig nem más, mint a vanília fagylalt!
Ha szereted a rizspudingot, akkor ezt a verziót egyenesen imádni fogod Forrás: Getty Images
a tetejére: őrölt fahéj, szárított gyümölcs, lekvár vagy pisztácia ízlés szerint
Elkészítése
Melegítsük fel a tejet, a fagylaltot, a cukrot, a fahéjat és a sót egy nagy, vastag falú edényben, közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a fagylalt el nem olvad és a cukor fel nem oldódik (5-6 perc).
Adjuk hozzá a rizst, keverjük össze, majd forraljuk fel. Azonnal csökkentsük a hőt közepes-alacsony fokozatra, majd hagyjuk enyhén gyöngyözni, de kevergessük, hogy le ne égjen, és az utolsó 10 percben adjuk hozzá a vaníliát.
Főzzük addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot (45-50 perc). Megjegyzés: a puding a főzés alatt a legfolyékonyabb, így olyan állagot keressünk, ami egy kicsit hígabb, mint amit szeretnénk, mert a hűtés során fog teljesen megszilárdulni.
Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni. Tegyük légmentesen záródó edénybe, és tálaljuk a kívánt hőmérsékleten; a legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni. Tálalás előtt szórjuk meg a kívánt feltétekkel.
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.