Unjátok már a főtt sonkát, de még nagyon sok lapul belőle a hűtőben? Nos, kidobni biztosan nem kell húsvét 2025-ös ünnepe után sem. A sonkás kalácsfelfújt új életet ad a füstölt húsnak és a kalácsmaradéknak is, ráadásul a követező napok bármelyikén elkészítheted.

A sonkás kalácsfelfújt új életet adhat húsvét 2025 után a füstölt húsnak
Hozzávalók (4-6 szelethez):
- 4 db tojás
- 300 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 300 g kalács
- 250 g tetszőleges főtt húsvéti sonka
- 150 g trappista sajt
- kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
1. A tojásokat keverjük ki a tejjel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, valamint sóval és kevés borssal.
2. A kalácsot és a sonkát vágjuk kockákra, a sajtot reszeljük le, majd az egészet forgassuk bele a tojásos keverékbe. Egy közepes méretű tepsit (kb. 18x25 cm) vajazzunk ki, és simítsuk bele a masszát.
3. Toljuk 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. Tálaljuk langyosan.
Tipp: A tojásos keverékbe keverhetünk reszelt tormát vagy egy csokor felaprított petrezselyemzöldet.
Elkészítési idő: 1 óra


