A tükörtojásszelet már ránézésre meghozza a húsvéti hangulatot. Az íze pedig isteni, így tökéletes húsvéti sütemény. Ha csak egy édességet készítesz, legyen az a desszert a húsvét 2025-ös slágere.

Forrás: Fanny magazin
A tükörtojásszelet jó választás, ha nem tudod, mi legyen a húsvéti sütemény
Hozzávalók (12 szelethez), a tésztához:
- 3 db tojás
- 200 g cukor
- 150 g tejföl
- ½ biocitrom lereszelt héja
- 200 g liszt
- ½ tasak sütőpor
A krémhez és a tetejére:
- 750 g krémes túró
- 120 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 db felezett sárgabarackbefőtt
Elkészítés:
1. A tésztához a tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük fel kemény habbá. A tojássárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt és a citromhéjat.
2. A lisztben vegyítsük el a sütőport, keverjük a tojásos masszához, végül óvatosan, spatulával forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot is.
3. A tésztát simítsuk egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Toljuk 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük készre kb. 25-28 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük). A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A krémhez a túrót keverjük ki a kétféle cukorral, és simítsuk a tészta tetejére. A barackbefőttet alaposan csepegtessük le, és helyezzük a túrókrémre. A barackok mentén szeleteljük fel a süteményt.
Tipp: Ha a tészta felpúposodik sütés közben, miután kihűlt, kenyérvágó késsel vágjuk egyenesre.
Elkészítési idő: 20 perc + sütési, hűlési idő


