A spenótfőzelék főtt tojással húsvét előtt is kiváló fogás, de az ünnep elmúltával maradékmentésre is alkalmas. A húsvét 2025-ben ezzel az étellel egészségesebb lesz mint bármikor.

Forrás: Fanny magazin
Spenótfőzelék burgonyával, főtt tojással
A spenótfőzelék burgonyával, főtt tojással nem csak pofonegyszerű étel, de finom és egészséges is. Húsvét előtt és után is beilleszthető a menüsorba
Hozzávalók (4 személyre):
- 800 g fagyasztott spenótpüré
 - 600 g burgonya
 - só
 - 4 ek olaj
 - 3 ek finomliszt
 - 3 gerezd fokhagyma
 - frissen őrölt bors
 - 700 ml tej
 - 4 db főtt tojás (a tökéletes főtt tojás készítésről itt írtunk)
 
Elkészítés:
A spenótpürét tegyük szűrőbe, és hagyjuk felengedni. Ezután jól nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, kockázzuk fel, majd bő, sós vízben főzzük meg. Amikor elkészült, szűrjük le, és tegyük félre. Az olajat hevítsük fel egy nagyobb lábasban. Szórjuk rá a lisztet, és habverővel keverve készítsünk belőle világos színű rántást. Adjuk a rántáshoz a spenótot és a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük hozzá a tejet, forraljuk fel, és kevergetve főzzük még pár percig, amíg besűrűsödik. Tálaljuk a spenótfőzeléket a főtt burgonyával és a meghámozott, félbevágott főtt tojásokkal.
(Elkészítési idő: 40 perc)


