Katalin hercegné mindig is az egészséges életmód híve volt, daganatos megbetegedése óta azonban még inkább odafigyel arra, mit eszik. Szigorú szabályokat követ, amelynek középpontjában a fehérjedús táplálkozás áll. Kerüli a tejtermékeket és a szénhidrátokat, miközben a friss friss zöldséget, egészséges zsiradékot és a sovány fehérjeforrásokat preferálja.

Forrás: Northfoto
Katalin hercegné a Dukan-diétát követi
A Katalin hercegné állítólag a Dukan-diéta, azaz a fehérjeközpontú táplálkozási módszer híve. A diéta több szakaszból áll: kezdetben kizárólag sovány fehérjéket és napi 1,5 evőkanál zabkorpát engedélyez, ezt követi egy váltakozó szakasz, amelyben a fehérjefogyasztás mellett a nem keményítőtartalmú zöldségek is megjelennek az étrendben.
A tejtermék és a gyorsan felszívódó sznhidrát szinte teljesen tiltólistán van.
Így néz ki egy napi étrendje
A diétát követve Katalin kerüli a tejtermékeket, reggelenként és délutánonként pedig olyan turmixokat fogyaszt, amelyek spirulinát, kelkáposztát, matchát, spenótot, salátát, koriandert és áfonyát tartalmaznak. Ebédre előszeretettel fogyaszt friss salátákat, amelyeket olyan alapanyagokkal kombinál, mint a görögdinnye, az avokádó, és az uborka. A vacsora általában több fogásból áll, kedvenc ételei között szerepel a sült csirke, amit egyébként Vilmos is imád, a curry és a különböző levesek. A hercegné tudatosan összeállított étrendjében a nassolnivalók is helyet kapnak: pattogatott kukoricát, nyers gyümölcsöket, goji bogyót és olajbogyót előszeretettel fogyaszt.


