Ananászos lecsó és nutellás virsli – Bizarr étkezési szokások, amiktől tuti te is kiborulnál

Shutterstock - Jacek Chabraszewski
kaja bizarr étel
Ananász a lecsóban? Nutella virslivel? Vannak olyan kajakombók, amiktől nemcsak a szemünk, de a gyomrunk is tiltakozna, mégis vannak, akik imádják ezeket. Összeszedtük a legszentségtörőbb kajamixeket, amiket egyesek lelkesen falnak, mások meg csak a fejüket fogják. Te melyik táborba tartozol? Kipróbálnál egyet a bizarr ételek közül?

Vannak ízek, amik együtt születnek… és vannak, amiknek SOHA nem szabadott volna találkozniuk. De tudjuk jól: az emberi kíváncsiság határtalan, főleg, ha a hűtőben már csak maradékok vannak. Ezek a kajakombók sokaknál kiverik a biztosítékot, de titokban lehet, hogy te is kipróbálnád. Vigyázat, ezekhez a bizarr ételekhez erős gasztrogyomor szükséges!

Bizarr ételek, amiktől tuti lever a víz
Bizarr kajakombók, amiktől tuti lever a víz: ezek az ételek nem nyerik el mindenki tetszését
Forrás: Shutterstock

Ezek a bizarr ételek sokaknál kiverik a biztosítékot

Amikor a sós flörtöl az édes ízekkel

Egy falat virsli, egy kanál Nutella. Nem, ez nem egy elrontott reggeli maradványa, hanem egy valóban létező ételpárosítás. És nem is az egyetlen ilyen! Az édes–sós kombók évek óta hullámvasutaznak a trendek között, gondolj csak a sós karamellre, ami ma már teljesen elfogadott. Na, de fokhagymás tejföl, cukor és túrós tészta együtt? Ez már túlmegy a határon. Vagy mégsem? Az ízek kontrasztja néha meglepően harmonikus tud lenni, ha eltekintünk attól, hogy a fokhagyma és a cukor még barátként sem viselkedik jól egy tányéron.

Főétel vagy desszert? Miért ne mindkettő!

Csokis croissant paprikás szalámival – mintha a francia pékség egy panelmenzával koccintana reggel kilenckor. Külön-külön imádjuk, de együtt? Már a gondolattól is pirul a croissant. Hasonló a helyzet a halrudacskával lekvárban: míg a paníros hal a menzák sztárja volt, a baracklekvár inkább a nagyi palacsintáján élte fénykorát. De van, aki ezt a két nosztalgiát egy tányérra álmodja. Bátraké a szerencse, vagy a gyomorrontás.

Gyerekkori traumák vagy gasztrohőstettek?

A ketchupos rántotta egy örök klasszikus, ami szó szerint megosztja a világot. Egyesek szerint gyerekkori komfortkaja, mások szerint gasztronómiai horror. De titokban lehet, hogy te is nyomsz rá egy pöttyöt, ha senki nem lát. Ehhez jön még a bundás kenyér majonézzel vagy csalamádéval, ráadásul egyesek késsel villával eszik, hűtőhidegen! 

Egzotikum a magyar konyhában vagy csak botlás a piacról hazafelé?

Ha azt hitted, az ananászos pizza volt az utolsó gasztrosokk, akkor kapaszkodj: a lecsó ananásszal is létezik. A szaftos zöldségparádé édes gyümölccsel? Vannak, akik szerint ez forradalom, mások szerint ez már bűncselekmény. Hasonlóan meglepő a csípős kolbászkarikák háztartási kekszen, mintha egy házibuli közben elfogyott volna a kenyér, és valaki túl kreatív lett volna.

Lehet nevetni, lehet borzongani, de az biztos: ezek a kajakombók nem hagynak hidegen. És ki tudja, talán egy unalmas este végén te is a hűtő előtt állsz majd, kezedben egy croissant, másikban egy szelet szalámi… és elgondolkozol: „Mi van, ha mégis működik?”

Szóval? Melyiket kóstolnád meg először?

Pizzacici és hotdog virsli: Így készül a házi kajapornó7 bizarr étel a világ legszokatlanabb finomságai közül – Te meg mernéd kóstolni?Sópótlók: egészséges alternatívák asztali só helyett

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.