Fügés receptek: 3 villámgyors étel fügével, ami garantáltan a csajos esték sztárja lesz

Egy könnyed csajos estére készülsz? Most mutatunk hármat a fügés receptek közül, amelyek minimális előkészülettel villámgyorsan elkészíthetők! Elegáns, finom és egészséges fogások fügével, amik pont olyan ízletesek, mint amilyen látványosak.
Ezek a fügés fogások tökéletes kiegészítői lehetnek egy csajos estének: ízletes finger food, egy tartalmas saláta, ahol tökéletes egyensúlyban vannak az édes és sós ízek, valamint egy egészséges, mégis kényeztető desszert.
8 szem friss füge
8 szelet prosciutto (vagy serrano sonka)
Mozzarellagolyók vagy camembert ízlés szerint
Opcionális: méz vagy balzsamecet a tetejére
A tálaláshoz: friss rozmaring és rukkola
- A fügéket mosd meg, vágd félbe és helyezz mindegyikre egy kis darab sajtot.
- Tekerd köré a sonkát, és tűzd meg egy kis szál rozmaringgal, vagy fogpiszkálóval.
Tipp: tálalhatod hidegen, vagy 5 percre betolhatod a 180 °C-os sütőbe, hogy kicsit megolvadjon benne a sajt és jobban összeérjenek az ízek.
- Tegyél friss rukkolát egy nagyobb tányérra, helyezd rá a fügefalatokat és ízlés szerint locsold meg egy kevés mézzel, vagy balzsamecettel.
A füge és sajt párosa verhetetlen! Ha még nem kóstoltátok, mindenképpen érdemes kipróbálni!
8-10 szem friss füge
100–120 g lágy kecskesajt
kb. 300 g vegyes salátakeverék (pl. rukkola, madársaláta, bébispenót)
1–2 evőkanál krémes balzsamecet vagy mézes-mustáros öntet
Olívaolaj, só, bors
- A fügéket mosd meg, vágd négybe vagy szeleteld fel.
- A salátakeveréket tedd egy nagy tálba.
- Morzsold rá a kecskesajtot és helyezd el rajta a fügéket.
Tipp: a salátát még különlegesebbé varázsolhatod, ha rádobsz 1 marék durvára tört pirított diót, vagy gránátalma magokat.
- Sózd, borsozd ízlés szerint, majd locsold meg olívaolajjal és balzsamecetkrémmel vagy egy kis mézes-mustáros dresszinggel.
A sós és édes fügés ételek után íme egy könnyed desszert, ami látványos, finom és sütés nélkül elkészíthető. Remekül fog esni a csajos buli zárásaként.
200 g görög joghurt vagy mascarpone
4–5 szem füge
1 evőkanál méz
1 evőkanál chia mag
- Keverd össze a joghurtot (vagy mascarponét) a chia maggal és a mézzel, majd hagyd állni minimum 15-20 percet, hogy a chia kicsit megduzzadjon.
- A fügét mosd meg és szeleteld fel, vagy vágd négybe.
- Rétegezd a krémet és a fügét poharakba. Még dekoratívabb végeredményt kaphatsz, ha a pohár oldalára is teszel pár vékonyabb fügeszeletet.
Tipp: ha reggel elkészíted, és hűtőbe teszed az alapot, mire jönnek a barátnőid este, addigra tökéletesen összeérnek az ízek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.