Biztosan te is emlékszel még arra, amikor a nagymamád órákon át főzte a finomabbnál finomabb lekvárokat, és az illatok belengték az egész házat. A gondosan eltett finomságok a házi süteményekben vagy a reggeli friss kenyéren, kalácson landoltak, és minden falatban ott volt a szeretet. Lehet, hogy a lekvárfőzés eddig számodra mumus volt, de ha nem szeretnél lemondani a házilekvár-készítés öröméről, akkor mutatunk egy igazán egyszerű dinnyelekvárreceptet, amelynek segítségével kezdőként is garantált a siker.
Mindössze három hozzávalóra lesz szükséged, és az elkészítése is meglepően egyszerű. Érdemes rögtön dupla adagot főzni belőle, mert ez a különleges lekvár olyan gyorsan elfogy, hogy szinte észre sem veszed!
1,5 kg sárgadinnye
500 g befőzőcukor (2:1)
1 db citrom
Tipp: Ez a dinnyelekvár nagyon jól harmonizál fűszerekkel is: érdemes kipróbálni például egy kevés vaníliával vagy gyömbérrel.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy üveg: 1450 kcal
1 A megmosott dinnyét vágd cikkekre, magozd ki, a héjat távolítsd el. Mérj ki a gyümölcshúsból 1 kg-ot, majd kockázd fel. Forgasd össze a dinnyekockákat a cukorral és a citrom kifacsart levével.
2 Tedd át lábosba, majd forrald fel, és nagy lángon főzd kb. 25 percig. Közben néhányszor keverd meg. Márts egy kanalat a lekvárba, majd cseppentsd a lekvárt tányérra. Ha megdermed, a lekvár elkészült, ha még folyós, főzd tovább az egészet néhány percig.
3 Kanalazd a forró lekvárt üvegekbe, majd zárjuk le gondosan, és állítsuk fejjel lefelé. Hagyjuk teljesen kihűlni, és száraz, hűvös helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.