Ennek a forró narancsitalos receptnek az egyik különlegessége, hogy chili is kerül bele, ami még a leghűvösebb napokon is garantáltan felmelegít! A hozzáadott lime tökéletesen savanykás ízt kölcsönöz, a friss naranccsal pedig ez egy olyan triót alkot, amiből energiát nyerhetsz az ünnepek alatt. És mi a legszuperebb ebben a receptben? Kevesebb mint 5 perc alatt elkészíthető! Szóval ne is várj tovább, készítsd el most!

Forrás: Shutterstock/ecaterina corovina
- Ez a forró narancsital a chili, a lime és a friss narancs hármasával igazi téli energiabomba.
- Kevesebb mint öt perc alatt elkészíthető, így gyors megoldás a hideg napokra.
- A narancs C-vitamin-tartalma és a csípős ízkombináció frissít, melegít és feldobja az ünnepi időszakot.
Édes és csípős forró narancsitalrecept
Narancs, lime és chili = karácsonyi vitalitás egy csészében! Ez a forró ital azért is csodálatos, mert a narancs tele van C-vitaminnal, amire a szervezetünknek nagy szüksége van a hideg téli hónapokban! Bár az eredeti recept tartalmaz cukrot, ha szeretnéd még egészségesebbé tenni, akkor ki is hagyhatod belőle. Így egy kicsit pikánsabb, savanykásabb végeredményt kaphatsz majd. Bár a forró téli teák és gőzölgő kávék is isteniek, ezzel a recepttel egy kis változatosságot csempézhetsz a repertoárba. Bármikor jólesik meginni belőle egy csészével.
Hozzávalók
1 csésze 100%-os friss narancslé (237 ml)
½ lime leve
½ narancs reszelt héja
1 teáskanál chili, aprítva
1 teáskanál barna cukor
Tipp: a narancslevet érdemes frissen facsarni. De ha erre nincsen időd, akkor válassz 100%-os narancslevet helyette!
Nem mindegy, hogy milyen chilit használsz ehhez a forró narancsitalhoz: a cayenne sokkal csípősebb, mint például a serrano vagy a jalapeño. Ha azonban ledöntött a lábadról a betegség és nagyon fáj a torkod, a chilit cseréld le gyömbérre! Használj chili helyett 1 teáskanál apróra vágott friss gyömbért, így is megkapod azt az extra kis csípősséget!

Így készül az édes és csípős forró narancsital
- Aprítsd fel a választott chilit (vagy gyömbért).
- Reszeld le a narancs héját.
- Tedd az összes hozzávalót egy kis lábasba.
- Melegítsd közepes lángon, miközben kevergeted, amíg a cukor fel nem oldódik.
- Szűrd le a kedvenc bögrédbe, és fogyaszd melegen.


