Kimerít a karácsony? Ez a forró ital felpörget és segít lendületben maradni!

ünnepi ital karácsony forró ital narancs karácsony 2025 recept chili
Ez a melengető narancsital pontosan az, amire most szükséged van: extra C-vitamin, frissítő citrus és egy csipetnyi csípősség, ami azonnal felélénkít! Íme a recept, próbáld ki te is!

Ennek a forró narancsitalos receptnek az egyik különlegessége, hogy chili is kerül bele, ami még a leghűvösebb napokon is garantáltan felmelegít! A hozzáadott lime tökéletesen savanykás ízt kölcsönöz, a friss naranccsal pedig ez egy olyan triót alkot, amiből energiát nyerhetsz az ünnepek alatt. És mi a legszuperebb ebben a receptben? Kevesebb mint 5 perc alatt elkészíthető! Szóval ne is várj tovább, készítsd el most!

forró ünnepi narancsos ital recept
Forró karácsonyi narancsitalrecept chilivel és lime-mal.
Forrás: Shutterstock/ecaterina corovina
  • Ez a forró narancsital a chili, a lime és a friss narancs hármasával igazi téli energiabomba.
  • Kevesebb mint öt perc alatt elkészíthető, így gyors megoldás a hideg napokra.
  • A narancs C-vitamin-tartalma és a csípős ízkombináció frissít, melegít és feldobja az ünnepi időszakot.

Édes és csípős forró narancsitalrecept

Narancs, lime és chili = karácsonyi vitalitás egy csészében! Ez a forró ital azért is csodálatos, mert a narancs tele van C-vitaminnal, amire a szervezetünknek nagy szüksége van a hideg téli hónapokban! Bár az eredeti recept tartalmaz cukrot, ha szeretnéd még egészségesebbé tenni, akkor ki is hagyhatod belőle. Így egy kicsit pikánsabb, savanykásabb végeredményt kaphatsz majd. Bár a forró téli teák és gőzölgő kávék is isteniek, ezzel a recepttel egy kis változatosságot csempézhetsz a repertoárba. Bármikor jólesik meginni belőle egy csészével.

Hozzávalók

1 csésze 100%-os friss narancslé (237 ml)
½ lime leve
½ narancs reszelt héja
1 teáskanál chili, aprítva
1 teáskanál barna cukor 

Tipp: a narancslevet érdemes frissen facsarni. De ha erre nincsen időd, akkor válassz 100%-os narancslevet helyette!

Nem mindegy, hogy milyen chilit használsz ehhez a forró narancsitalhoz: a cayenne sokkal csípősebb, mint például a serrano vagy a jalapeño. Ha azonban ledöntött a lábadról a betegség és nagyon fáj a torkod, a chilit cseréld le gyömbérre! Használj chili helyett 1 teáskanál apróra vágott friss gyömbért, így is megkapod azt az extra kis csípősséget!

Így készül az édes és csípős forró narancsital

- Aprítsd fel a választott chilit (vagy gyömbért).
- Reszeld le a narancs héját. 
- Tedd az összes hozzávalót egy kis lábasba. 
- Melegítsd közepes lángon, miközben kevergeted, amíg a cukor fel nem oldódik. 
- Szűrd le a kedvenc bögrédbe, és fogyaszd melegen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.