Élő adásban halt meg egy idős, brit férfi

betegség halál rák műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy beteg nagypapa lett az első ember, akinek a halálát élőben közvetítette a brit nemzeti tévé.

A BBC nézői nemrég szó szerint végignézhették egy idős férfi utolsó lélegzetét, mivel a csatorna élőben közvetítette a halálát. A 84 éves brit férfi ugyanis menthetetlen máj- és tüdőrákos beteg volt, aki beleegyezett abba, hogy élete utolsó időszakáról a csatorna dokumentumfilmet forgasson, beleértve a halála pillanatát is.

Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció

A kritikusokat azonban mélyen felháborította az adás, és azzal vádolják a csatornát, hogy érzéketlenek és ok nélkül mutatták be a férfi halálát. "A halál egy nagyon fontos pillanat az emberi létben. Gerald halála pedig segít megérteni, hogy mi történik az emberi szervezettel, amikor már nem képes tovább megfelelően működni" - válaszolt a BBC szóvivője a felhozott vádakra.

Dr. Peter Saunders, a Care Not Killing szervezettől ugyanakkor úgy gondolja, hogy az életben vannak olyan személyes és intim dolgok, amelyeket - ha a beleegyezésüket is adják az emberek -, nem kellene nyilvánosan bemutatni.

Gerald halála előtt egyébként főként igazán emberi és szép pillanatokat mutatott be a csatorna, amikor például a nagypapa boldogan és mosolyogva nézegeti a régi fekete-fehér képeket az életéről.

Megmutatta! Íme, az első arcátültetett férfi - Videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110512-megmutatta-uj-arcat-az-elso-arcatultetett-ferfi.htmlKétfejű kislány született Kínában - videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110511-ketfeju-kislany-szuletett-kinaban-video.html100 éves az immunterápia - Tartós megoldás az allergiárahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110511-100-eves-az-immunterapia-tartos-megoldas-az-allergiara.htmlVérengzésre születtek - A legkegyetlenebb sorozatgyilkosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110510-a-legkegyetlenebb-sorozatgyilkosok.htmlKórházból a kifutóra - Cisztás fibrózisa miatt lett modell a fiatal lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110510-korhazbol-a-kifutora-cisztas-fibrozisa-ellenere-modell-lett.htmlÁldás vagy átok? Egy genetikai betegség, ami olimpikonná tehet!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110509-a-marfanszindroma-egy-erdekes-genetikai-betegseg.htmlA 8 leggyakoribb fogamzásgátló módszerhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110509-a-8-leggyakoribb-fogamzasgatlo-modszer.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.