László Attila lett a Csillag születik nyertese

nyertes László Attila döntő Csillag születik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eljött a várva várt pillanat, a Csillag születik vége, a legizgalmasabb adás. Mi tagadás, igen gyorsan lezavarták ezt a szériát, megpörgették, ami a műsor előnyére vált. Véget ért hosszú hetek munkája, csak egy kiscsillag vihette el a főnyereményt és a vele járó dicsőséget.

Újra együtt a nagy csapat

A döntősök kiegészülve Gomes-zel, Timi Chennel, Mr. Joe-val és az Everdance formációval közös produkcióval indították a műsort. Szombaton a zsűri véleménye már nem számított, pont ez volt a veszélyes: a nézőkön múlt minden. Megszokhattuk, hogy nem mindig a valós eredmények számítanak, inkább a versenyzők szociális helyzete a mérvadó a szavazóknak. Elsőként minden döntős egy sztárvendéggel kiegészülve lépett fel, talán ez volt az egyetlen "extra" elem a döntőben, ami semmiben sem különbözött az előző adásoktól.

Sztárok segítették a kiscsillagokat

László Attilát Balázs Fecó erősítette (volna), de legalább annyira volt segítségére a srácnak, mint Cini a Nagy duettben Gianninak. Fecó meglehetősen indiszponált volt a zongora mögött, leginkább nagyokat harapott a levegőbe, és hamiskásan énekelte saját szerzeményét. Még jó, hogy a zsűrinek nem őt kellett méltatnia. A legkisebb királyfi lesöpörte mesterét.


Az Appril Project a Rippel fivérekkel kiegészülve egy cirkuszi előadást jelenített meg, tényleg profik voltak. Természetesen az Appril Project-es srácok beleadtak apait-anyait, nem hiába gyakoroltak éjszakákon át a próbateremben.


Krizbai Teca és az Edda az Álmodtam egy világot magamnak című szám feldolgozását hozták szombat estére: meg kell mondani, hogy az eredeti verzió sokkal ütősebb. Ennek ellenére Pataki Attila hozta a formáját, végigbábozta a számot, szívére szorította a mikrofont, ő volt a főszereplő - Tecát hagyhatta volna többet énekelni.


A szombat este megkérdőjelezhetetlen csúcspontja Szabó Ádám fellépése volt a Száz tagú cigányzenekarral. Hátborzongatóan jól szólt a Monti csárdás a jól elhelyezett gegekkel. A mű eredetileg hegedűre és zongorára íródott, arra még senki nem gondolt, hogy tangóharmonikával is ilyen zseniális lehet.

Geszti Péter új csapata, a Gringo Star első nyilvános fellépése egy slágergyanús nótával oldotta a feszültséget.

A zsűri szerint az Appril Project a 2011-es Csillag születik győztese

A második etapban a zsűri ugyan pontozott, de ez csak útmutatásul szolgált, nem számított a szavazásban.

Ugyan László Attilát a zsűri letiltotta Máté Péterről, de ő mégis azzal készült a szombati fellépésére, hiszen így ismerte meg a közönség. Szegényke táncolni is próbált, de ilyen hosszú, pókszerű kezekkel-lábakkal egy kamasznak ez nem a legtesthezállóbb feladat. 39 pontot kapott. Egyedül Fáy volt az, aki 9 pontot adott a kézdivásárhelyi tehetségnek.


Az Appril Project második száma egy táncösszefoglaló volt. 3 percbe sűrítették az elmúlt két hónap koreográfiáit. A produkció és a csapat is kiváló volt. A zsűritagok 40 pontot adtak az egyvelegre, ezzel állást is foglaltak: a tánccsapatra szavaztak, nekik ők lennének a befutók.


Teca dalválasztása nem volt a legszerencsésebb: az I will Survive-ra meg kell őrülni, de ez a fajta attitűd nem jellemző a szolid lányra. Hernádiék megdicsérték bátorságáért, de csak 36 pontot adtak a Gloria Gaynor-számra. Sajnos nem ez volt a legjobb előadása.


A virtuóz harmonikás dalra fakadt a Csillag születik döntőjében. Nem biztos, hogy ezt feltétlenül be kellett volna vetnie, illetve, ha magyar dalt választott volna, sokkal élvezhetőbben adta volna elő, hiszen az angol szövegbe tört bele a bicskája. Ádám hangja kellemes, de a kiejtés kicsit rányomta a bélyegét a produkcióra. Fáy azt javasolta neki, hogy a tehetségét ne dáridózós revükre pazarolja el. 39 pont, s ezzel ki is alakult a zsűri véleménye: Első az Appril Project, második holtversenyben Szabó Ádám és László Attila, utolsó helyre pedig Tecát tették.

Feszültség és várakozás

Az eredményhirdetésig a meghirdetett Webcsillag születik pályamunkáinak fődíját osztották ki, de nem volt túl nagy felhajtás, le sem vetítették a győztes kisfilmet. Úgy tűnt, mintha ez csak egy kolonc lett volna a csatornának, méltatlanul kevés publicitást kaptak a legjobb művek. Csige Márta és Simon Bernadett filmje lett a fődíjas.

Az eredményhirdetés: László Attila mindent vitt

Időhúzás és feszültségnövelés: extra produkciók kellettek még. Az x-faktoros zsűritag, Nagy Feró és a Beatrice az új albumukról játszották a Vidámság és Rock'n'rollt. A versenyzők közben az összes körmüket lerágták. Ez volt az az este, amire hónapok óta vártak. Semmit nem mutattak a részeredményekből, se egy fantomkép, se egy visítozós százalék beközlés: elég puritánul oldották meg a döntőt. Mi akkor lettünk volna felhőtlenül boldogok, ha Szabó Ádámot vagy az Appril Projectet választotta volna a nagyérdemű is, de természetesen az autó, a pénznyeremény oda került, ahol látszólag a legnagyobb szükség van rá: László Attila nyerte a 2011-es Csillag születiket.

Szerettük Attilát, tiszta, gyönyörű hanga van, de nagyon szuper lett volna, ha végre nem egy énekes nyer, hanem egy kreatívabb, formabontóbb produkció. Természetesen Attila remekül szerepelt, gratulálunk neki, és biztosak vagyunk benne, hogy még sokat hallhatjuk csengő-bongó hangját.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.