Elillant az ünnepi béke a villa falai közül: Kinga Verával rúgta össze a port, Attila Csabával, Gergő pedig Seherrel. Péter rámozdult Eszterre, Veronika után az ügyvédlány karjaiban keresi a boldogságot. Eszter erre csúnyán ráfázhat, hiszen a szilikonszájú lány is Péter miatt esett ki.


Már csak Fecó, Kinga és Eszter az, aki nem beszélgetett az otthoniakkal telefonon karácsony alkalmából. Elsőként Fecót hívták a telefonhoz, ahol a dumagép hozta is a formáját: patakokban hullatta a könnyeit, miközben Angélával és a gyermekeivel trécselgetett a semmiről. Kinga telefonbeszélgetés helyett személyesen találkozhatott édesapjával, mivel pár napja megszavazták neki a lakótársai. Míg a cselszövő a nagy találkozásra készülődött, azalatt Eszter a mosdóban sírdogált, amiért ő nem beszélgethet egyik rokonával sem a szabályszegése miatt. Az ügyvédlány már mélységesen megbánta, amiért meggondolatlanul üzenetet juttatott ki Veronikával. Seher és Attila utána ment, és sikeresen felvidította. Kingával madarakat lehetett volna fogatni határtalan boldogságában, amikor magához ölelhette rég nem látott apját. A fiatalos apuka pár ajándékot adott át a lányának, majd még Attila egészségére is felhajtott egy felest. A felmenő állítólag akkora ValóVilág-függő lett, hogy már meccseket sem néz, amióta lánya a műsorban szerepel. Miután a fater lelépett a villából, Kinga elárulta Attilának, hogy nagyon csípi őt az apja. A szerkesztőknek mégis vajból van a szíve: Eszter is lehetőséget kapott, hogy beszélgessen édesanyjával. 

Ódaírást kaptak feladatként a villalakók, amit csoportokban kellett elkészíteniük. Kinga nem akart egy csapatban lenni Verával, aki jól kiosztotta a cselszövőt, majd a Harry Potterből ismert Hisztis Mirtillhez hasonlította. Úgy tűnik, az apró ajándékok mellett egy kis energiát is kapott Kingus az édesapjától, mert nem hagyta magát, és óvodás módjára csúfolta a pornós lányt testi hibái és vélt igénytelensége miatt. Csaba és Fecó nem állt a cselszövő mellé a csetepatéban, amin szintén kiakadt a hisztérika. Attila védelmébe vette Kingát, miközben jól megmondta a magáét Csabának. Az ódák elszavalása után Eszter kifaggatta Kingát, hogy mi volt az a szájkarate a nappaliban közte és Vera közt.A karácsonyi bulizást tombolasorsolással zárták a villalakók. Peti egy filmnézést nyert, amihez Esztit választotta partnerül. Vera egy vacsorát nyert, ahova Fecót, Csabit és Sehert hívta partnereknek. A villán kívüli szabadidős program fődíját Seher nyerte, aki hosszas gondolkodás után Gergőt választotta maga mellé. A sittes fiú nem érezte szívből jövőnek a döntést, amit szóvá is tett a táncoslánynak. Az alfahím még hosszasan pampogott Fecóéknak, hogy Seherezádé mennyire óvodás aggyal gondolkodik. Peti kapott Serry bizonytalanságán, és udvarolni kezdett a lánynak, de aztán ott kellett hagynia, mert filmet kellett néznie Eszterrel. Az ügyvédlány annyira megfeledkezett a külvilágról Péter társaságában, hogy a film közben egymást ölelgették és cirógatták.A mozizás után Pufi meglepődve tapasztalta, hogy Vera az ágyában aludt. A valóságshow-veterán annyira megrettent a nem várt hálótárstól, hogy nem mert behuppanni a saját fekhelyére, ezért Seher mellett keresett menedéket.


VV5: Vera a karácsonyi vacsorán fröcsögötthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111226-vv5-vera-a-karacsonyi-vacsoran-frocsogott.html VV5: Fecó lejáratta magát Eszter előtthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111225-vv5-feco-beegett-eszter-elott.html VV5: Esztert csúnyán megbüntettékhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111224-vv5-esztert-csunyan-megbuntettek.html VV5: Összefogtak a villalakók Attila ellen, de Verát küldték párbajoznihttp://www.life.hu/legykepben/20111223-valovilag-5-osszefogtak-a-villalakok-attila-ellen-de-kinga-vegul.html VV5: Kinga összeomlott, hisztizve őrjöngötthttp://www.life.hu/legykepben/20111222-vv5-kinga-osszeomlott-hisztizve-orjongott.html VV5: Gergő belenyúlt Serry bugyijábahttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111222-vv5-gergo-belenyult-seher-bugyijaba.html