Lapinformáció szerint helyszíni meghallgatást tartott a rendőrség csütörtök éjjel a pécsi rendőrségi pszichológus megölésével kapcsolatban, és a hazugságvizsgálaton is átesett P. László. Jelenleg egy harmadik személyt is keres a rendőrség. A TV2 Tényeknek eközben nyilatkozott J. Olivér volt barátnőjének édesanyja.

A Bama.hu hírportál arról számolt be: P. László az éjjel megmutatta a nyomozóknak az útvonalat, amelyen a gyilkosság éjszakáján haladt, és a helyet is, ahol találkozott Bándy Katával, valamint a bűncselekmény további helyszíneit is, ahol elmondta, hol, mit tett. A Blikk a helyszínelők eredményeire alapozva arról ír, hogy nem egy ember követhette el a gyilkosságot, a helyszínen ugyanis egy másik ember DNS-mintáit is megtalálták. Több lap is arról számol be, hogy a rendőrség a gyanúsított unokatestvérét, J. Olivért is keresi, aki a gyilkosságot megelőző napokat P. Lászlóval töltötte, a nyomozók azonban egyelőre nem árulják el, hogy tanúként vagy gyanúsítottként keresik. A Bama.hu szerint az sem kizárt, hogy egy harmadik embert is keres a rendőrség, aki a két férfi sofőrje lehetett.

Erőszakos férfiként ismert
Ahogy az a TV2 Tényeknek nyilatkozó, J. Olivér volt barátnőjének édesanyja elmondta, Olivért erőszakos hajlamú fiúként ismerik. Egy csűrben élt jó ideig Tompán. Volt, hogy barátnőjét fenyegette meg azzal, hogy felakasztja magát - ezt meg is tette, az édesanya elmondása szerint csak azért élte túl, mert elszakadt a kötél. A Tények riportjából az is kiderült, hogy annak riportere hétfőn még találkozott is J. Olivérrel: akkor a fiú a riporternek azt mondta, kihallgatták a rendőrök, mint a ganyúsított rokonát, de ezután kizárták az ügyből.

MTI/Kálmándy Ferenc
Kattints a képre a galériáért!

P. László átesett a hazugságvizsgálaton?

Az internetes hírportál - más sajtóhírekkel ellentétben - azt írta, hogy csütörtökön mégis sor került a gyanúsított poligráfos vizsgálatára. Sólymos Sára, P. László kirendelt védője a lapnak elmondta: a végleges eredményre feltehetően heteket kell várni. Az RTL Klub korábban arról számolt be, hogy P. Lászlón nem, két másik személyen azonban végeztek hazugságvizsgálatot. A kitűzött, egymillió forintos nyomravezetői díjat még nem vonta vissza a rendőrség, és nem is fizette ki - ez a Bama.hu szerint arra utalhat, hogy további gyanúsítottat keresnek.

A hírportál úgy tudja, a rendőrség már korábban azonosította a keresett személyt, aki a feltételezések szerint P. László unokatestvére vagy testvére. A Bama.hu beszámolója szerint a Magtár utcai ház egyik régi lakója szerint P. László testvérével (vagy unokatestvérével) érkezett néhány hete Pécsre, akivel többször is együtt mutatkozott. A férfi - aki mások szerint csak egy barát volt - ugyanott lakott, múlt hét közepe óta viszont senki sem látta, azóta nem járt az épületben.

A rendőrség az internetes lap információi szerint óriási erőket mozgósít a férfi kézre kerítése érdekében: folyamatosan ellenőrzik azokat a helyeket, ahol számítanak a felbukkanására, így többek között szemmel tartják a rokonságát, a baráti, ismeretségi körét, és figyelik a pályaudvarokat, a határátkelő-helyeket is.

Fotó: Mudra László [origo]
Kattints a képre a galériáért!

Rövid időn belül eredményesen lezárhatják a nyomozást

Az Új Dunántúli Naplónak nyilatkozott Angyal Miklós rendőr-alezredes, a DNS-mintát megtaláló igazságügyi szakértő is. Arra a kérdésre, hogy egy vagy több ember követte-e el a bűncselekményt, konkrétan nem válaszolt. Azt mondta, meggyőződése, hogy nagyon rövid időn belül eredményesen lezárhatják a nyomozást.

A PécsMa.hu szerint állítólag gyerekek találták meg Bándy Kata holttestét. A portál munkatársának az egyik gyerek szülője beszélt erről. Azt mondta, hogy három kicsi játszott a közeli játszótéren, amikor bújócskázás közben egyikük észrevette a testet, majd hazaszaladt, hogy elmesélje anyjának, amit látott. Eközben a gyerek elmondása szerint egy fekete autó állt meg mellette, és abból kiszólt neki valaki - a nő szerint P. László -, hogy ha elmondja, amit látott, megölik a családját. A gyerek ennek ellenére szólt az anyjának. Arccal a föld felé találtak rá a holttestre, a lányon a ruhája és a szandálja is rajta volt - nyilatkozta.

A kábítószer is közrejátszhatott

A pécsi drogambulancia addiktológusa, Szemelyácz János a hírportál munkatársának azt mondta, a kábítószer, amelyet fogyasztott, fokozhatta P. László agresszivitását és szexuális vágyát is. A szakember szerint cigarettába keverhető partidrogot használhatott. A doktor szerint azonban ez a tény nem enyhíti P. László büntetőjogi felelősségét. Korábban Sólymos Sára, P. László ügyvédje nyilatkozott úgy, hogy védence a gyilkosság éjszakáján két liter bort vásárolt, azt iszogatta, és cigarettát szívott, amelybe porszerű szintetikus kábítószert kevert.

Az MTI megkeresésére Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem reagált a sajtóinformációkra. Azt azonban megerősítette: továbbra is nagy erőkkel folyik a nyomozás Bándy Kata meggyilkolásával kapcsolatban; részletekről azonban nem beszélt.

Jövő héten temetik Bándy Katát

Szerdán "Megemlékezés és virrasztás Bándy Kata emlékére" címen hoztak létre egy csoportot a Facebook közösségi portálon. Az oldalon arra hívják fel az embereket, hogy július 21-én, szombat este hét óra és éjfél között együtt emlékezzenek Bándy Katára a budapesti Szent István téren. Jövő hétfőn Szekszárdon temetik el Bándy Katát, a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológust - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a rendőrség honlapján. A közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter a Közszolgálat Halottjának nyilvánította Bándy Katát. A temetés Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben lesz. Kiemelték: "a család kifejezett kérése, hogy a média képviselői mellőzzék részvételüket a szertartáson, szíveskedjenek tiszteletben tartani a hozzátartozók kegyeleti jogait".

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel közölte, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A Pécsi Városi Bíróság szerdán azt jelentette be, hogy aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelték P. László előzetes letartóztatását.

Ezért nem vállalta a hazugságvizsgálatot P. László? Két DNS-mintát találtak a rendőrökhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120720-nem-vallalta-a-hazugsagvizsgalatot-p-laszlo-bandy-katan-ket-dnsmintat.html Kijátszotta a rendőröket Bándy Kata gyilkosa - elmenekült az őt kereső rendőrök előlhttp://www.life.hu/legykepben/20120719-kijatszotta-a-rendoroket-bandy-kata-gyilkosa-elmenekult-az-ot.html Előzetes letartóztatásba helyezték a Bándy Kata megölésével gyanúsított férfithttp://www.life.hu/legykepben/20120717-reszletes-beismero-vallomast-tett-p-laszlo-bandy-kata-megolesevel-kapcsolatban.html Bándy Katát egy autóba tuszkolták - Tanúja is van a történteknekhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120716-bandy-kata-gyilkosa-elarulta-miert-fojtotta-meg-a-25-eves.html Elfogták Bándy Kata gyilkosáthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120716-elfogtak-a-meggyilkolt-pszichologusno-bandy-kata-gyilkosat-beismero-vallomast.html Megvan a tettes? - Fordulat Bándy Kata meggyilkolása ügyébenhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120711-feltehetoen-az-eltunt-rendorsegi-pszichologus-holttestet-talaltak-meg-pecsen.html